Omládněte o 10 let. Tyhle změny vám zachrání vztah

Omládněte o 10 let. Tyhle změny vám zachrání vztah

Důvodů, proč se váš vztah právě nachází na bodu mrazu, může být řada. Častou příčinou bývá momentální nespokojenost se sebou samým nebo často také to, že v očích svého partnera přestanete být atraktivní. Co pomůže? V první řadě zvednout si sebevědomí.

Sama sebe a potažmo pak i kolabující vztah můžete zachránit vhodnou dietou a upravením jídelníčku tak, abyste v očích svého muže byla opět v kondici, plná energie a cítila se báječně. Zkrátka taková, s jakou kdysi začal chodit. Pokud se do práce na sobě pustíte, získáte nejen ploché bříško, ale zbavíte se také celulitidy a otoků, tělo se vám navíc odmění i zářivou pletí a lesklými vlasy. Jak na to?

Trápí vás velké bříško

Ukládá se vám tuk na břiše? Správnou životosprávou a změnou jídelníčku sice ve vyšším věku nebudete mít hned vypracovaný sixpack, ale určitě budete v pase štíhlejší. Vhodnou stravu doplňte o cvičení, věnovat byste se měla pravidelnému posilování všech břišních svalů (alespoň 3x týdně) a do života zařadit kardio trénink, například v podobě běhání či jízdy na kole.

Co byste měla jíst: ​
Kefír, jogurt a ostatní kysané mléčné výrobky. Dbejte především na vyváženou stravu sacharidů, bílkovin i tuků. Konzumujte dostatečné množství vlákniny, zařaďte zelený čaj, který zrychluje metabolismus.

Vyhněte se: 
Sladkým, smaženým či tučným jídlům, příliš nesolte a zcela vynechte pití alkoholu a sladkých limonád.

Pokračování 2 / 5

Trápí vás celulitida

Velkým nepřítelem žen je především celulitida. Správnou dietou, jídelníčkem a pravidelným pohybem ji můžete značně omezit.

Co byste měla jíst: 
Měla byste omezit živočišné tuky jako sádlo, ale i máslo, a střídejte při jídle rostlinné oleje. Vynechejte červené maso a omezte i konzumaci masa bílého (drůbež). Červené maso můžete nahradit sójovým a místo bílého cukru slaďte medem. Denně jezte čerstvé ovoce a syrovou zeleninu.

Vyhněte se:
Nevzhledné dolíčky na stehnech milují cukr. Poradkyně zdravého životního stylu Lucy Linn Fells z Fitkondice.cz radí snížit konzumaci těch rafinovaných. Obsahují je především potraviny, které nejvíce stimulují sekreci inzulínu, což je hlavní hormon, který má na starosti ukládání tuku v těle a tvorbu právě celulitidy. Když inzulin v krvi klesá, tuk se snáze uvolňuje z tukových buněk a tělo začne spalovat tuky místo sacharidů.

Náš tip: Střídejte ve sprše studenou a teplou vodu. Pokožka se dobře prokrví.

Pokračování 3 / 5

Trápí vás otoky

Za nějaká ta kila navíc mnohdy můžou otoky, které vznikají přebytečným množstvím vody, kterou tělo zadržuje. Častou příčinou zadržování vody v organismu bývá cukr, přehnané solení či překyselení organismu.

Co byste měla dělat: ​
I když chcete tělo odvodnit, je třeba dostatečně pít (ideálně čistou vodu či bylinkové čaje). Pitný režim pak doplňte lymfatickou masáží a dostatečným pohybem.

Vyhněte se:
Pokud se chcete zbavit zavodnění, je potřeba omezit konzumaci soli (doporučené množství je 5 g soli na den) a jídlo dochucovat bylinkami, vyškrtnout rafinovaný cukr, ale i přestat užívat hormonální antikoncepci. I ta totiž může mít na zadržování vody v těle nemalý vliv.

Náš tip: Nejvhodnější potraviny na odvodnění jsou okurka, meloun, celer, kopřivový a zelený čaj, černý bez, černý rybíz a brusinky.

Pokračování 4 / 5

Rozzařte pleť

Zářivou a hladkou pleť získáte nejen díky používání kvalitní kosmetiky, ale především změnou jídelníčku! Pleť bez akné, černých teček, otoků a kruhů pod očima na vás chce především dostatečný pitný režim a spoustu vitaminů.

Co byste měla jíst: 
Ovoce, zeleninu, celozrnné obiloviny, ryby, semínka a ořechy, vodu, bylinkové čaje či minerálky, řepu, avokádo, dýňová semínka, cottage sýr, játra, žloutky, špenát a petržel.

Vyhněte se:
Jestliže vás trápí akné, černé tečky nebo příliš mastná pleť, vyhněte se konzumaci mléka a mléčných výrobků, které obsahují hormony přispívající právě ke vzniku pupínků. Vynechte i sůl, kvůli níž dochází ke stimulaci mazových žláz v pokožce, pleť se tak mnohem více mastí.

Náš tip: Zvyšte příjem vitaminu A. Najdete ho v játrech, žloutcích a másle.

Pokračování 5 / 5

Posilněte vlasy

Zářivé, lesklé a silné vlasy touží mít každá žena, ne ale každá už ví, že se takovými může pyšnit i díky vhodné stravě. Zdravé vlasy milují zelené potraviny, zařaďte je tedy do svého jídelníčku i vy.

Co byste měla jíst: 
Fazole, špenát, brokolici, salát i ostatní listovou zeleninu.

Vyhněte se: 
Chcete-li mít krásné vlasy, vyhněte se smaženým jídlům, jako jsou hranolky, smažený sýr, řízek, ale i tolik oblíbené slané brambůrky. S nimi totiž do těla dostáváte přepálený tuk, vlasová pokožka se tak více mastí a vylučuje do těla škodlivé látky.

Náš tip: Velký podíl kyseliny pantothenové, skvělé pro vlasy, se nachází v játrech, cereálních výrobcích či mléce. Pokud navíc berete hormonální antikoncepci, měla byste pravidelně užívat b-komplex. 

Doporučujeme

Články odjinud