Opary a jejich účinná léčba + Soutěž o balíček GALMED s parfémem!

Opary a jejich účinná léčba + Soutěž o balíček GALMED s parfémem!

Opar, nepříjemné onemocnění kůže, které se projevuje svěděním a výrůstkem na kůži, potkal již řadu z nás. Nejčastěji se projevuje v oblasti úst a nosu, často se může přenést dále po obličeji., což může být velmi nepříjemné. Opar tvoří malé puchýřky obsahující tekutinu. Velmi nepříjemně svědí a často při hojení dochází k jeho popraskání, čímž se doba hojení prodlužuje.

Opar způsobuje vir Herpes simplex, kterým je nakažena převážná část populace. Téměř čtvrtina populace přitom trpí tzv. opakovanými opary, kdy virus přežívá v neaktivní formě. Počáteční infekce probíhá často bez příznaků a dojde k ní často v raném věku. K aktivaci viru může dojít díky různým vlivům kdykoli v průběhu života. Tato aktivace pak způsobí vznik oparu. Většina z nás se pak s touto nepříjemností setkává v různých podobách pravidelně a opakovaně.

Opary se často vyskytují při oslabení organismu – při nachlazení, infekcích, přílišném slunění, horečce, menstruaci. Oparem se lze nakazit při líbání, působením chladu nebo chemických látek.

Jak lze bojovat s opary? Účinné jsou především různé léčivé masti, které zabraňují v napadených buňkách rozšiřování viru. Mezi nejvíce účinné patří Acyclostad Galmed, který obsahuje účinnou látku acyklovirum. Začnete-li pociťovat tvorbu oparu (dané místo nepříjemně svědí a mírně otéká), pokud možno, hned začněte s léčbou, která tak bude díky tomu rychlejší a méně bolestivá.

Napomoci můžete odstranění oparu i volbou vhodných potravin, tedy těch, které posilují obranyschopnost organismu, jako je česnek a červené víno. Naopak některých potravin se raději vyvarujte! Dejte pozor na želatinu, ořechy a čokoládu. V neposlední řadě Vám může pozitivně pomoci užívání podpůrných vitaminových doplňků, jako je vitamín B, vitamín C, zinek Snažte se vyhýbat stresu a být v klidu. Duševní rovnováha Vám od oparu určitě rychleji pomůže.

Prevence k boji proti oparům: • Používejte vlastní příbor, sklenici, kosmetiku, ručník a jiné obdobné osobní věci. • Aplikujte léčivý přípravek pravidelně. Při jeho užití vždy dbejte pokynů výrobce! • Zabraňte styku s oparem, aby nedošlo k jeho rozšíření nebo narušení • Dejte pozor na rozšíření viru ze slin na další části obličeje • Nelíbejte se • Dbejte na hygienu a myjte si ruce, zejména po aplikaci antivirového přípravku

Zkuste svůj boj s opary zlehčit a dokonce nad ním vítězit.

www.galmed.cz

SOUTĚŽ:

Tři z vás, kteří správně odpoví na soutěžní otázku, získají produktový balíček GALMED s parfémem v ceně 1.000 Kč!

Vyhrává 33. 66. a 99. správná odpověď. Soutěž končí 13.2. o půlnoci.

Pravidla soutěže naleznete ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud