Operace obličeje - minilifting

Operace obličeje - minilifting

Rády byste omládly? Nechcete se již trápit s povadlými koutky? Nebojte se vypadat stále mladě v každém věku. Máme pro Vás velice jednoduchý a nenáročný tip.

Klasická operace obličeje a krku řeší problematiku projevů stárnutí. Díky novým metodám v kosmetologii a korektivní dermatologii se velmi dobře daří zmírnit a oddalovat projevy stárnutí obličeje. Často se dnes, díky těmto miniinvazivním metodám (injekční výplně, botox apod.) setkáváme s tím, že u poměrně mladého vzhledu obličeje bez výraznějších vrásek dochází k povolení kůže a svalů dolní poloviny tváře, zejména v oblasti ústních koutků a dolní čelisti. Nechirurgické metody zde již nepomohou a k celkové operaci obličeje a krku – faceliftu – ještě nenastal ten správný čas.

Zde je vhodné provést tzv. minilifting obličeje, radí MUDr. Dušan Záruba, primář z Ústavu estetické medicíny (ÚEM). Jedná se o vypnutí kůže a zpevnění podkožního aparátu svalů v malém rozsahu, ale cíleně provedeném, pokud je třeba i za asistence endoskopické operační techniky. Oproti klasickému faceliftu je rozsah jizev malý a hojení rychlejší. Je-li výraznější vrstva podkožního tuku na krku, zejména v oblasti podbradku, lze operaci doplnit liposukcí podbradku, čímž dosáhneme vždy výraznějšího efektu.

Operace proces stárnutí a celkového povolení struktur obličeje a krku nezastaví, jeho projevy však oddálí o řadu let a event. efekt neinvazivních metod se rovněž prodlouží.

Rozsah operace: Pokud se rozhodneme pro tuto operaci obličeje, je třeba vědět, že se jedná o operaci, nikoli o kosmetický zákrok. Zákrok se provádí v kombinaci místního a celkového znecitlivění, uvádí MUDr. Dušan Záruba.

Po operaci obličeje je vhodná hospitalizace alespoň do druhého dne, kdy je proveden první převaz. Pokud je průběh standardní, můžete být propuštěna do domácího ošetřování. Rekonvalescence je individuální a závisí na schopnostech hojení i celkovém přístupu každého jedince. Více informací naleznete na www.uem.cz


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

Hledáte vhodná sportoviště, holdujete pohybu? Navštivte také kdesportovat.cz a ocviceni.cz.

Doporučujeme

Články odjinud