Operace víček. Kdy přijde čas?

Operace víček. Kdy přijde čas?

Nejčastějším důvodem, proč se ženy pro operaci rozhodnou, je kožní nadbytek v oblasti horních víček a pokles víček spodních. Vzniká přirozeným stárnutím a projevovat se začíná mezi 40. a 50. rokem. Jak operace probíhá, se dozvíte v našem videu.

Kůže okolo očí je velmi tenká, citlivá a neustále zatěžovaná, proto se právě na očních víčkách stárnutí začíná projevovat nejdříve. V ojedinělých případech problémy s víčky nastanou už před třicátým rokem. Mezi 40. a 50. rokem se jedná o jev zcela běžný.

Obvykle se prvně objeví kožní nadbytek v oblasti horních víček a posléze začínají poklesávat i víčka spodní. Kdy a jak rychle ke změnám dochází, je záležitostí velmi individuální. Nejdůležitější roli hrají genetické dispozice, vliv má take životospráva a celkový životní styl.

Povislá víčka nejsou zdaleka pouze problémem estetickým. U povadlých očních víček se častěji objevuje pálení očí a samovolné slzení. Oči s povadlými víčky se snáze unaví a jsou náchylnější k zánětům.

V běžných případech se operace víček (blefaroplastika) provádí v lokální anestezii. Pokud dochází k povolování kůže stejnoměrně, je možné operovat dolní i horní víčka současně. Další možností je kombinace “klasické” operace horních víček a odstranění kožního nadbytku dolních víček skrze spojivku. Ženám do třiceti let, i když se u nich problémy s víčky již projevily, se operace obvykle nedoporučuje.

Podrobnosti o průběhu operace, předoperačních vyšetřeních následné rekonvalescenci se dozvíte v následujícím videu:

zdroj: www.youtube.com

Doporučujeme

Články odjinud