Opilí sloni v Indii zabili čtyři venkovany

Opilí sloni v Indii zabili čtyři venkovany

Obyvatelé Západního Bengálska doplatili na to, že před slony dostatečně nechrání alkoholické nápoje. Stádo opilých chobotnatců se totiž dostalo do rauše a zničilo šedesát domů a zabilo čtyři osoby během čtyřdenního opileckého řádění.

K incidentu došlo na hranicích Urísy a Západního Bengálska. Řádit přitom v oblasti mělo sedmdesát opilých slonů.

Zvířata se dostala k tankům s pálenkou z rýže, která byla připravena pro blížící se sváteční oslavy. Ovšem etanol učinil ze slonů neřízené střely.

„Takové případy jsou stále častější. Protože nepoškozené pralesy jsou stále vzácnější, především v oblasti posledního incidentu, takže se indičtí sloni už kontaktu s lidmi nevyhýbají,“ uvedl doktor Amirtharaj Williams, expert na indické slony pracující pro organizaci WWF.

„Tato stáda jsou efektivně polourbanizovaná. Vyskytují se tu sloni, kterým chutnají lidská jídla, protože jsou intenzivnější v chuti, mají silnější vůni a jsou výživnější, součástí toho jídelníčku je i alkohol z rýže a melasy. Někteří sloni se pak po těchto nápojích pídí,“ dodal Williams.

Každoročně sloni v Indii zavraždí čtyři stovky lidí a zničí milion hektarů orné půdy. Venkovani zabijí kvůli tomu každý rok až stovku slonů.


ČTĚTE TAKÉ:
Kalhoty á la Marlene Dietrich!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud