14
Fotogalerie

Oprah Winfrey prodává svůj obrovský byt. Za polovinu!

Slavná americká moderátorka Oprah Winfrey se rozhodla prodat svůj luxusní byt v Chicagu. A s cenou musela jít hodně dolů.

Nejpopulárnější americká moderátorka a nejbohatší Afroameričanka v celých Spojených státech, Oprah Winfrey (58), se rozhodla na druhý pokus prodat svůj prostorný byt v Chicagu, který koupila v roce 2006 za 5,6 milionu dolarů. Když se jej v roce 2008 snažila prodat za částku 6 milionů, neuspěla. Nyní je v nabídce opět a to za polovinu původní kupní ceny – za 2,8 milionu dolarů. Podaří se jí tentokrát najít kupce?

Přestože se nám cena může zdát vysoká, jde o velmi atraktivní nabídku. Dům v neoklasicistním stylu, ve kterém se byt nachází, byl navržen architektem Benjaminem Marshallem a postaven v roce 1913 na velmi atraktivním místě. V osmipokojovém bytě o celkové výměře 428 metrů čtverečních se kromě obligátních ložnic a mnoha koupelen nachází i prostorná knihovna, jídelna, vinárna či solárium.

A jaký je důvod prodeje? Především je to skutečnost, že Oprah zde pobývala opravdu jen minimálně, jelikož jejím hlavním domovem je sídlo v Kalifornii. Dalším z důvodů byl nedostatek soukromí, které byt poskytuje, protože z okolních vyšších domů je prý dovnitř nepříjemně vidět okny.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud