Orgasmus jako div světa aneb vše co chcete vědět o vyvrcholení

Orgasmus jako div světa aneb vše co chcete vědět o vyvrcholení

Orgasmus, a obzvlášť ten ženský, je i dnes opředený řadou záhad. Některé ženy ho doposud nezažily, jiné si zase nejsou jisté, jestli byl klitoridální, nebo vaginální. Jaké jsou nejčastější otázky, které si lidé ohledně orgasmů kladou?

Co to je vícenásobný orgasmus?

Pro ženu může vícenásobný orgasmus znamenat dvě věci. Buď jedno opravdu dlouhé vyvrcholení, nebo dva až tři orgasmy jdoucí těsně za sebou. Ženy – na rozdíl od mužů – navíc mohou téměř ihned pokračovat v sexuálním styku, což se o mužích říct nedá. Neznamená to ovšem, že nejsou schopni mít více orgasmů.

Pokračování 2 / 7

Opravdu existuje vaginální orgasmus?

Řada sexuálních terapeutů říká, že všechny orgasmy pocházejí z dráždění klitorisu a ty, které byly dosaženy proniknutím, vznikly drážděním vnitřního nervového zakončení klitorisu. Případně byl opět drážděn přímo klitoris i při styku. Některé ženy opravdu mohou vyvrcholit drážděním přední stěny vagíny, ale to ještě neznamená, že jde o vaginální orgasmus. Může se jednat o výsledek dráždění ženské prostaty a oblasti kolem močové trubice.

Co je to orgasmus?

Pokračování 3 / 7

Opravdu můžete mít orgasmus v posilovně?

Možné je téměř všechno. Deset procent žen uvádí, že měly orgasmus při cvičení, některé ženy jsou schopné dojít k vyvrcholení pouze prostřednictvím stimulace bradavek a jsou případy – vzácné, ale skutečné – kdy lidé dosáhli orgasmu při kýchnutí. Velmi malé množství lidí se údajně dokáže dostat k vyvrcholení jen pomocí fantazie, bez jakékoliv fyzické stimulace.

Pokračování 4 / 7

Jak náročné je vyvrcholit nastejno s partnerem?

Podívejme se na čísla. Zhruba pětasedmdesát procent mužů má při sexu s partnerkou vždy orgasmus. Ve srovnání s nimi jsme my ženy na třiceti procentech. Pokud se zamyslíte, dojdete k tomu, že je velmi nízká pravděpodobnost, abyste došli k vyvrcholení v naprosto stejnou chvíli, není to však nemožné. Někteří lidé se ale shodují, že praktičtější a někdy mnohem více uspokojující je, když má orgasmus nejprve žena a teprve později muž.

Pokračování 5 / 7

Jak muž pozná, že předstíráte orgasmus?

Pokud není úplně hloupý a má nějaké zkušenosti nebo se o tyto věci alespoň trochu zajímá, pozná to lehce. Většina nás žen má totiž těsně po vyvrcholení tak citlivý klitoris, že je pro nás až téměř bolestivé se ho dotýkat. Jestli se vás váš partner na tomto intimním místě dotkne hned po orgasmu a s vámi to nebude nic dělat, je dost pravděpodobné, že jste mu zahrála divadlo.

Pokračování 6 / 7

Jak často mají orgasmus muži ve srovnání se ženami?

Studie dospělých Američanů zjistila, že ženy mají asi jeden orgasmus na tři mužské. Jedna ze tří žen má problémy dospět k orgasmu s partnerem prostřednictvím jakýchkoliv technik či pomůcek a 80 % žen není schopno dojít k vyvrcholení během vaginálního styku.

Pokračování 7 / 7

Jaká je průměrná délka orgasmu?

Výzkum online prodejce sexuálních hraček Lovehoney zjistil, že ženské orgasmy jsou v průměru o pětadvacet procent delší než ty mužské. Ženské vyvrcholení obvykle trvá 10,9 sekundy, zatímco orgasmus muže je až o více než dvě sekundy kratší, takže jeho délka je 8,7 sekundy.

Jaké je tajemství ženské vzrušivosti?

Doporučujeme

Články odjinud