Připadají vám luštěniny nudné? Zkuste naše nové recepty z hrachu, čočky a fazolí. Nejenže jsou zdravé, ale s trochou inspirace se stávají neodolatelnými!
Dhal s mušlemi
Čočkový dhal se zrodil v indické kuchyni a nejlépe chutná v kombinaci s kurkumou a koriandrem. Dejte pozor, aby se červená čočka nerozvařila a podávejte s orestovanými mušlemi. Zaručujeme vám fantastický chuťový zážitek! Recept najdete zde.
Hrášková Frittata
Frittata je italská specialita, která se podobá omeletě, jenom se místo na pánvi připravuje v troubě, kde se zapéká. Sladký hrášek má výhodu v tom, že v mrazáku neztratí svou chuť ani barvu, proto nemusíte shánět čerstvý, ale rovnou použít mražený. Recept najdete zde.
Čočkový salát se zeleninou
Hnědá čočka Castelluccio z italské Umbrie je v Evropě nejvíce ceněna. A není se čemu divit, jako jediná se totiž nemusí namáčet! Vyzkoušejte ji v čočkovém salátu s čerstvou zeleninou. Recept najdete zde.
Filet mignon a fazolový hummus
Hovězí filet mignon je malý kus svíčkové, který se podává málo až středně propečený, zejména kvůli zachování maximální šťavnatosti a křehkosti masa. V kombinaci s fazolovým hummusem připravíte pokrm plný bílkovin. Recept najdete zde.
Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Sušený hrách má nepopiratelnou výhodu - vydrží 9 měsíců až 1 rok, takže je vždy po ruce. Nebojte se z něj uvařit hrachové pyré, které perfektně ladí společně s kuřecím masem a zároveň je skvělou náhradou za bramborovou kaši. Recept najdete zde.

Placičky z bílých fazolí
Bílé fazole jsou moučnější než fazole červené, proto lépe drží pohromadě mixovanou hmotu. V Japonsku tuto hmotu z fazolí používají k výrobě dezertů wagashi k zelenému čaji. My z nich doporučujeme připravit skvělé placičky, které si oblíbí i milovníci masa. Recept najdete zde.
Krůtí chilli con carne
Červené fazole bývají pevnější než bílé a jsou základní surovinou mexické kuchyně. Uvařte si odlehčenou verzi chilli con carne s krůtím masem a jako bonus můžete na závěr přidat kostičku hořké čokolády. Uvidíte, že dodá jídlu výraznější chuť! Recept najdete zde.
Jak na knedlíky plněné uzeným masem?
video?id=&type=&show_preroll=