Originální přílohy k hovězímu masu

27. 10. 2014
Zdroj: David Turecký
Ragú z lišek s petrželí
Vždycky podáváte k hovězímu brambory? Zkuste je připravit netradičně nebo rovnou vyměnit za zeleninu či houby.

Ragú z lišek s petrželí

2 porce - příprava: 15 minut

  • 400 g lišek
  • rostlinný olej
  • hrst nasekané plocholisté petržele
  • sůl a pepř

Lišky očistěte, nakrájejte na kousky a duste je na troše oleje doměkka. Přidejte petržel, dochuťte solí, pepřem a podávejte.

Klepněte pro větší obrázek

Brambory s pórkem a hořčicí

2 porce - příprava: 35 minut

  • 300 g brambor
  • sůl a pepř
  • 1/2 malého pórku
  • 50 g másla
  • 1 vrchovatá lžíce hrubozrnné hořčice

Nakrájené oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Pórek, včetně zelené části, nakrájejte na kolečka a na másle restujte, dokud nezačne lehce zlátnout. Slité brambory promíchejte s pórkem a hrubozrnnou hořčicí. Podle potřeby dochuťte.

NÁŠ TIP: Brambory s pórkem a hořčicí jsou základ. Dochuťte je zázvorem, bylinkami a chilli.

Klepněte pro větší obrázek

Růžičková kapusta s křenem

2 porce - příprava: 30 minut

  • 200 g růžičkové kapusty
  • 50 g másla
  • 70 g anglické slaniny
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce jablečného křenu

Kapustičky vhoďte do vroucí vody a zhruba 2 až 3 minuty vařte. Vyjměte je a prudce zchlaďte v ledové vodě. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasucho (pustí dost tuku sama) ji opečte na pánvi. Vyjměte ji a ve výpeku opatrně dozlatova opečte přepůlené kapustičky. Ty nakonec promíchejte se slaninou, smetanou a jablečným křenem.

Klepněte pro větší obrázek

Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Milí Vodnáři, nebojte se budoucích úspěchů. Krasojízda dokonalé práce pokračuje, ale má to jen jeden háček. Při zaučování či pomoci kolegům nebuďte pyšní. Kdyby vás viděl nadřízený,…