Vždycky podáváte k hovězímu brambory? Zkuste je připravit netradičně nebo rovnou vyměnit za zeleninu či houby.
Ragú z lišek s petrželí
2 porce - příprava: 15 minut
- 400 g lišek
- rostlinný olej
- hrst nasekané plocholisté petržele
- sůl a pepř
Lišky očistěte, nakrájejte na kousky a duste je na troše oleje doměkka. Přidejte petržel, dochuťte solí, pepřem a podávejte.
Brambory s pórkem a hořčicí
2 porce - příprava: 35 minut
- 300 g brambor
- sůl a pepř
- 1/2 malého pórku
- 50 g másla
- 1 vrchovatá lžíce hrubozrnné hořčice
Nakrájené oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Pórek, včetně zelené části, nakrájejte na kolečka a na másle restujte, dokud nezačne lehce zlátnout. Slité brambory promíchejte s pórkem a hrubozrnnou hořčicí. Podle potřeby dochuťte.
NÁŠ TIP: Brambory s pórkem a hořčicí jsou základ. Dochuťte je zázvorem, bylinkami a chilli.
Růžičková kapusta s křenem
2 porce - příprava: 30 minut
- 200 g růžičkové kapusty
- 50 g másla
- 70 g anglické slaniny
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce jablečného křenu
Kapustičky vhoďte do vroucí vody a zhruba 2 až 3 minuty vařte. Vyjměte je a prudce zchlaďte v ledové vodě. Slaninu nakrájejte na kostičky a nasucho (pustí dost tuku sama) ji opečte na pánvi. Vyjměte ji a ve výpeku opatrně dozlatova opečte přepůlené kapustičky. Ty nakonec promíchejte se slaninou, smetanou a jablečným křenem.
Článek vyšel v časopise F.O.O.D.