Osamělé Vánoce – noční můra, nebo odměna?

2 komentáře

šiška
21. prosince • 14:59

Velice smutný příběh, vůbec se té paní nedivím že se děsí vánoc! Maminka mi vždy říkala, nic horšího na světě neexistuje než dívat se svému dítěti do hrobu. Lidi si neuvědomují že ve vteřině může být po nich a přesto se nenávidí a je všude samé zlo, zvláště tyto roky.

momou
20. prosince • 19:58

Vánove jsou svátky, kdy se setkává rodina a mají být v klidu jenže .... moje mamka musí mít vše nalajnované a dokonalé a div ne na vteřinu přesně, takže honem najíst, umýt nádobí a hinem rozbalit dárky a pak honem vše uklidit, kouknout na pohádku a spát. Takže když se mi jednou zadařilo a věděla jsem, že táta sám nebude(byl se svojí sestrou a maminkou, protože se naši rozvedli) a máma je se svým přítelem a mojí sestrou, užila jsem si Vánoce sama. udělala jsem si baštu - jen jednohubky, ale stačilo to, k tomu dobré vínko, pohádky a pomalu jsem trhala papír na dárkách (žádné skládání papíru, který se použil už 3x), který jsem pak hodila jen tak na zem s tím, že to pak seberu, nikdo na mě nespěchal ........ paráda.
Dnes mám rodinu s dětmi a když zjistíme, že dárků je moc, tak pod stromeček dáme jen polovinu a druhou si děti rozbalí druhý den ráno, a roztrhané papíry neřeším ani nepospíchám. Další dárky mají u jedné babičky a pak přijdou dárky ještě u druhé babičky. Můj tatí tráví svátky s námi, ale nenutím ho ;-) Prostě klid a pohoda ......... Veselé a klidné Vánoce všem

Doporučujeme

Články odjinud