Osobité vůně nejen na svátky

Osobité vůně nejen na svátky

Jedním z nejoblíbenějších a nejvděčnějších vánočních dárků jsou parfémy. Pro manželku, maminku, přítelkyni, kamarádku, sestru … ženy zbožňují být hýčkány. Oslavte letošní svátky zahalené do opojné vůně květin, vzácných dřev či ovoce. Nabídka luxusních kazet s vůněmi je na trhu více než pestrá.

Obdivuhodná

Každá žena touží po luxusu, její přání může splnit nový exkluzivní parfém Precious z nabídky společnosti Oriflame. Ráda poukazuje na svou ženskost. Nikterak okatě, ale o to více rafinovaně, jemně, nenuceně. V tom tkví kouzlo její krásy a osobnosti, kterou nelze jinak než obdivovat. Drahocenná vůně zahalí ženské tělo do bohatého závoje nezapomenutelných esencí. Otvírá s rafinovanými tóny sladké hrušky, delikátní broskve a mandarinky. Srdce vůně je plné tajemného jasmínu a zázvoru. Poté se ustálí v neodolatelné esence myrhy a jantaru. Pomocí aplikátoru se nanáší přímo na pokožku na pulzující místa a poté se už nositelka nechává unášet na vlnách luxusního zážitku. Inspirací pro vytvoření flakónu pro tuto luxusní vůni byly zlato a diamanty. Skleněný flakón ve tvaru diamantu odráží světlo a vytváří tak bohatou harmonii pro čichové i zrakové vjemy. Stálá cena parfému je 699 korun, v prosinci jej můžete zakoupit za akční cenu 499 korun.

Elegantní

Vůni inspirovanou nestárnoucí klasikou dámského šatníku – černými koktejlovými šaty, ocení žena, která vyznává decentnost a eleganci za každých okolností. Little Black Dress od Avonu se svým složením neomylně řadí mezi orientální vůně se silným květinovým nádechem. Brambořík, květ meruňky, růžová pivoňka, kopretina, gardénie, švestka a jasmín dodávají lehkost a svůdnost těžším ingrediencím. Ty se v parfému vyskytují v podobě koriandru, zázvoru, mošusu a santálového a mléčného dřeva. Nejvíce si Little Black Dress užijete správnou aplikací na pokožku v místech, kde tepe krev. V elegantní zlaté krabičce se skrývá parfémovaná voda Little Black Dress a tělová péče v téže vůni – výživný tělový krém a deodorant ve spreji. To vše za cenu 699 korun.

Romantická

„Je tolik podobná růži – omámí svou něhou a přitom stačí chvilka, aby vás zranila do krve svými ostny,“ říká Alessandro Dell'Aqua. Pro křehkou romantičku, která však umí ukázat i druhou stránku své osobnosti vytvořil vůni Woman In Rose, které se spolu se svou nositelkou stane ztělesněním všech snů a smyslných představ. Promyšleně jednoduchá vůně osloví ženu, která o životě jen nesní, ale užívá si jej plnými doušky. Její vůně – květinová s dotekem romantiky, ale i svěží a intenzivní - bohatě povzbuzuje sny a emoce. Woman In Rose je právě takovou „její“ vůní. Ze začátku překvapí záplavou barev symbolizovanou špetkou svěžího bergamotu smíchanou s exotickým akordem caipiriňi a pikantním dotekem růžového pepře. V tónech srdce se setkají ženskost jasmínu sambac a frézie s osobitostí máty a šťavnatého nektaru z dračího ovoce. Základ je zahalen smyslnými tóny pižma a vábí hlubokou nótou cedrového a santálového dřeva. Dárková sada, složená z toaletní vody a tělového mléka, vás přijde na 1499 korun

Jedinečná

Na zlaté vlně připlouvá nová dámská vůně světoznámé dvojice módních návrhářů Dolce&Gabbana s názvem The One vytvořená pro náročnou ženu, která se hned tak s něčím nespokojí a vždy hledá něco víc. Excentrická, vášnivá, nezkrotná – žena s velkým „Ž“. Orientálně květinová kompozice The One je stejně unikátní a svá jako žena, pro níž je určena. Okouzlující úvod vůně pojatý coby svěží ovocný akord kombinuje opojnou šťávu čerstvých broskví, delikátnost čínského liči a orosenou mandarinku s jemnou sladkostí vanilky evokující dotek slunečních paprsků. Poté přichází řada na bohatou kytici omamně voňavých lilií bělostných, právě rozvitých poupat jasmínu a něhu konvalinek. Následuje základ harmonicky propojující zdánlivé protiklady – zemitý vetiver, suchý tón ambry a intenzitu mechu a pižma. Vánoční sada ve zlatém obalu nabízí parfémovou vodu ve flakónu z masivního skla spolu se sprchovým gelem a tělovým mlékem ve stejné vůni. Její cena činí 1799 korun.

Sofistikovaná

Jméno Salvatore Ferragama je i za hranicemi rodné Itálie pojmem. Luxusní oblečení a módní doplňky si v hojné míře dopřávají ženy lpící na vysoké kvalitě, nenucené eleganci a vytříbeném vkusu. Nová vůně F by Ferragamo je vyjádřením ryzí ženskosti, poskytující zcela nový pohled na business styl současné ženy. Jiskřivá květinová trojice tvořící F by Ferragamo září stejně jako elegantní žena, která si ji oblíbí a přijme ji za svou voňavou vizitku. Čerstvé květy jasmínu uchvacují luxusním ovocným nádechem. Pikantní tóny růže prozařují srdce vůně a svůdné pomerančové květy dodávají jejímu základu bohatý sametový podtón. Celek pak tvoří nádhernou smyslnou kytici květů, která potěší každou ženu se smyslem pro krásu. Vánoční dárková kazeta F by Ferragamo nabízí vedle flakónu parfémované vody ještě balení tělového mléka za cenu 1950 korun.

Podmanivá

Rafinovaně mnohovrstvená vůně Apparition nesoucí jméno slavného francouzského návrháře Emanuela Ungara se na svátky převlékla. Speciální de luxe verze, která je k mání pouze po časově omezené období, má díky své svůdně jiskřivé podobě všechny předpoklady k tomu, aby vynikla mezi záplavou třpytivých dárků i v sousedství rozsvíceného vánočního stromečku. Stejně jako žena, která se chce ve slavnostní okamžik líbit, se i flakón Apparition „oblékl“ do nové luxusní podoby, v níž na sebe jednoznačně upoutá pozornost. Jako drahocenný šperk se haute-couture flakón třpytí metalicky zářícími fazetkami v barvě rubínů. Svůdně mihotavý zázrak je očím obdarovaných ukryt do slavnostního obalu, který interpretuje poselství flakónu prostřednictvím metalických odstínů rafinovaně vášnivého rubínu. Krásná lahvička v sobě nese podmanivou směsici malinového likéru, kayenského pepře, mučenky, růže, pačuli a heliotropu. Limitovaná edice parfému Apparition je k dostání pouze do konce roku 2006 za cenu 2199 korun.

Sebevědomá

Jméno Versace představuje synonymum pro sex-appeal, svůdnost, luxus a hvězdnou auru. A to nejen ve spojení s oblečením stejnojmenné značky, ale také s vůněmi. Výjimkou není ani nejnovějším parfém Bright Crystal (v překladu zářivý křišťál). Donatella Versace o tomto parfému říká: „Chtěla jsem vytvořit vůni, která bude svěží, květinová a svůdná, přesně tak, jak to mám ráda. Elegantně nadčasový flakón Bright Crystal odhaluje mnohé ze svěžích květinových tónů, které ukrývá ve svém nitru.“ Fascinující a rozkošná vůně je určena ženě silné a sebevědomé, ale zároveň žensky smyslné a okouzlující. Při prvním doteku ji jako hedvábný šátek pohladí zářivé tóny yuzu a vzápětí ji osvěží šťáva z granátového jablka protékající přes chladivé kostky ledu. Poté přichází řada na ušlechtile ženský koktejl složený z květů magnólie, pivoňky a lotosu propojující v sobě průzračnost s něžnou smyslností. Vzápětí se rozvíjí akord rozkoše zosobněný rostlinnou ambrou, hřejivým akašu dřevem (strom rodící kešu oříšky) a pižmem. Dárková kazeta Bright Crystal od Versace obsahuje 90 ml toaletní vody, sprchový gel a tělové mléko za celkovou cenu 2399 korun.

autor: Simona foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud