Otcové po rozvodu zbohatnou, matky zchudnou

8 komentářů

Hanninka
4. května • 18:47

to Mata+2kluci: mám skoro stejnou zkušenost jako Ty. Léta snaženío mimi, lítání po špitálech a léčbách ... ex=sobec maximální (jeho náklady na život v řádu desetitisíců měsíčně - koníčky, oblečení, boty atd. a mě vyčetl každou korunu - mimochodem na ženu jsem měla vždycky nadprůměrný plat - myšleno tedy aspoň v regionu).
Odešla jsem od něj po tom, co mě zmlátil (doneslo se mu, že ho údajně podvádím) a já ležela 3 dny na JIP.
To už jsem byla v 5. týdnu a naštěstí jsem o mimi nepřišla. Rozvedena jsem byla do 3 měsíců.
Malý v rodném listu jméno otce uvedeno nemá. Ex o tom, že má syna, neví - žije si ve svém přesvědčení a vlastně je mi úplně jedno jak.
Takže, nedostáváme ani alimenty. RD mám na 2 roky a náš pracovní trh zdaleka není matkám nakloněn :-( (o jeslích atd. ani nemluvím - pokud existují, tak jsou nehorázně drahé).PS: takovou hořce úsměvnou příhodu na závěr - cca před 14 dny jsem byla na pohovoru ohledně jednoho zaměstnání a mladá personalistka (evidentně bezdětná) se mě po předchozím dotazu, zdali mám děti a jak staré, zeptala na to, jestli jsem časově flexibilní a můžu jezdit na delší pracovní cesty :-D
Kéž bychom se jako stát v této oblasti posunuli trochu více dopředu - ale to by naši zákonodárci nesměli být lhostejní (a chlapi) ... chjo :-(

Havlik
4. května • 14:44

No, musím, i když žena, reagovat asi ne moc populárně - v současnosti jsou soudy všětšinou na straně matek, otce jsou schopni a matky schopny odravt o posldní korunu jen pod vlajkou dítěte. Pokud vím, na výchově a výživě se mají podílet oba, rovnocenně, kdyžto maminy z mého okolí mají dítě jako rukojmí, jako záštiu proti těm zlým hajzlům chlapům, co své rodiny opustily (že byly důvody také na jejich straně, to už se neřekne nahlas). Každý má práco na hodnodný životz, tak prot ne otec, který má tu smůžlu, že is udělal dítě se ženskou, co ho bude využívat do konce osmnáctzých narozenin. Neobhajuju neplatiče a tak, jen se zkusme zamyslet, že matky nejsou vždy ty svaté a bez poskrvny.

LENKA11
7. ledna • 13:52

mě zas vzal děti úplně,ale po rozvodu jsem je měla já a neplatil a to měl platit jen 1500 na dvojčata-už jim je 13 a odvezl si je,já nemusím platit,si vyzkouěí co proved

Mata+2kluci
7. ledna • 12:54

Joooo, tiež som vraj podvádzala:-))) haha - rozhodne časť jeho rodiny žije v tom presvedčení, bez toho, aby tušili, kde je pravda (alebo ju skor nechcú vidieť). Je ale fakt, že tá časť rodiny nejaví ani zájem o vnuka - takže hodnoty tej časti rodiny sú viac, než zrejmé a je pre nich jednoduchšie hádzať vinu na druhých.A tak to je často..

Mata+2kluci
7. ledna • 12:52

GABA2:Mám za sebou (pravdepodobne na rozdiel od Teba) vlastnú skúsenost s domácím násilím. A garantujem Ti, že nie vždy sa prejaví už pred mimčom.U nás rozhodne nie. Staršieho syna mám s exom po umelom oplodnení, potraty, léta snahy, léta uisťovania, že dítko chce...a léta nevedomosti. Dokiaĺ sa svet točil len kolem neho a jeho koníčkov, bolo fajn. A mne to do dosledkov ani nemohlo vtedy dojsť, aký je to sobec - myslím, že dosledky nedochádzali ani jemu...Po dítku - vytúženom dítku oboma stranami! - to začalo. Vydržala som to necelý rok a podala o rozvod.Ex sa o syna stará minimálne, zaplatí alíky a šmitec, nič ho nezajímá. Ano, v jeho prípade si jednoznačne polepšil. Otázkou zostáva, či sa mu to raz od syna nevráti... (osobne syna motivujem, aby mal k biootcovi dobrý vzťah, nerobím problémy, nič..ale syn už začína mať otázky, na ktoré nie vždy odpovedám - musí si urobiť obrázek sám..).Takže, aby som to uzavrela, nesúď, pokiaĺ nemáš vlastnú skúsenosť. Ani rozviesť sa nie je tak jednoduché, ako sa často prezentuje, to nie je výpoveď z práce alebo niečo podobného. To je začiatok novej životnej - a často v istom zmysle ťažkej - etapy.

Yasmin.Hayatt
7. ledna • 10:34

článek hovoří v globálu, čili když žije rodina pohromadě, sesypou se příjmy a z toho se žije. po rozvodu či rozchodu má otec příjmy sám pro sebe mínus výživné a matka ze svého příjmu plus alimenty živí sebe a potomka a jelikož mají ženy mnohem nižší příjmy než muži a navíc kvůli dítěti musí zvolit práci časově nenáročnou, pak je na tom skutečně mnohem hůř. a mnohdy je matka nezaměstnanou, protože práci od do tak, aby byla s dítětem nesežene.

Gaba2
6. ledna • 22:24

promin, ale nasili se neobjevi po mimcu, vetsinou uz tam byva pred tim.....mela od nej utect uz pred ditetem. Jo zenska to ma horsi, ze se musi starat o to dite 24/7 a tezko se ji hleda prace, ktera by mela ohledy.....ale znam par pripadu, kde otec maka od nevidim do nevidim, jen aby zaplatil hypoteku za dum, ktery je hodne velky na matku s ditetem, ale ex manzelka nechce prodat a odstehovat se do mensiho.....aby pak mohl zaplatit najemne pro sve bydleni, protoze kdyz ma dite, nechce ho mit ve strasnem prostredi, pak do toho alimenty a jemu uz zbyde na vodu a chleba a pritom to byla ta manzelka, co ho podvadela......

KO Ko ko Šanel
6. ledna • 20:01

Ano, rozdíl je markantní. I o celou 0, v posunu desetinné čárky.
Kdy ona s baby - má 8-9 tisíc - a zůstávají v azylovém domě kvůli domácímu násilí.
Zatímco on, minimálně divoce utrácí měsíčně 92 tisíc.

Doporučujeme

Články odjinud