Otec mi zničí každý vztah. Chce mě mít pro sebe

12 komentářů

Petruna
31. srpna • 22:47

Dasa52: je vidět, že jste nikdy nezažila despotu a manipulatora. Gratuluji a preji aby jste takoveho cloveka nikdy nepotkala. Ta slečna má velky problém, znásobený tim, že se jedná o rodiče, kterého má ráda. V takové rodině pak těžko nude osobností, pokud k tomu nemá geny. Bude ji to stát hodně sil, tak ji neodsuzujte. Mela jsem podobného otčíma a do dnes nedokážu pochopit, kde dokázal shromáždit tolik informací o mě, mych detech a i vnoucat od sveho syna. A žít s takovým člověkem je peklo. To neni mama/papa hotel to je gulag. Ja měla štěstí, že jsem byla par let v jiném prostředí a že mám vzpurnou povahu. Tim, že jsem se mu jako jediná dokazala postavit, měl až do smrti ze mě respekt a bál se mě. Zda se to být velmi jednoduché, postavit se na zadní, ale musite na těch zadnich vydržet stát. A to je sakra těžké, zvláště, když k dotyčnému máte citovou vazbu.

Dasa63
30. srpna • 14:04

Jo, on mama (nebo papa) hotel má i své nevýhody. Nejsou to jen dovolené u moře, placené otcem, není to jen servis a zametání cestiček. Slečna jaksi zapomněla dospět. Je jí 24, měla by si sehnat vlastní práci, vlastní byt, vlastní auto a vlastní peníze. Pak by nemusel její otec vědět, kde pracuje, kde tráví volný čas (kdyby jí tam nemusel vozit) a s kým chodí (nechápu, proč mu to říká, když jí to vadí). Volal jejím klukům? A kde vzal na ně číslo? Volal jí v nevhodnou dobu? Nemusela zvedat telefon, když byla zrovna s někým v posteli. Sjednával si s ní schůzky? A kdo jí může donutit, aby na ně chodila a tahala tam i přítele? Pořád potřebuje, aby někdo řešil její problémy. Pokud nedokáže žít na svůj účet, nebude nikdy schopná žít ve vztahu. Není potřeba jí nic ničit, ničí si ty vztahy sama. Chlapi si nehledají ženskou, aby mohli řešit kromě svých problémů ještě ty její. Zajímavě se vyjadřuje i o své nemocné matce - diví se, jak jí a její deprese může otec snášet. Prima dceruška. Rozmazlený fracek, který dostal od rodičů všechno a brala by ráda dál, jen kdyby jí dali pokoj a nepletli se jí do života. Prachy můžou posílat poštou, že?

Mission
28. srpna • 20:18

Zdena je už dospělá i psychicky (což bývá ve 21 létech) a nakonec i sociálně. Pokud jí je 24 let, mohla by se od rodiny a asi despotického otce "odstřihnout". Ale jako dobře vychovaná dcera a určitě ne nějaký narušený asociál bude mít vnitřní problém sama se sebou a před svým svědomím ve věci nějak snad razantnějšího odpoutání se od otce, který se na ní nezdravě upnul. Kádruje jí od mládí kluky a přehnaně ji ochraňuje i v jejích 24 létech..., V jejích 16 létech, prosím , tam by to mělo jakousi logiku. I v těch jejích 24 to táta jistě myslí dobře, ale dobrými úmysly bývá mnohdy dlážděna cesta do pekel. Zdena by se měla odstěhovat, osamostatnit, ale k tátovi přistupovat s ohledy, nepálit mosty. Ono si to nějak "sedne", když se Zdena bude s rodiči jen navštěvovat a jednat podle zásady (s nadsázkou řečeno) "já pán - ty pán." Budou si vzácnější a Zdena bude moci začít žít svůj život. Přítel., který se jí tak snadno vzdal, k ní asi neměl tak pevný vztah, jak se Zdeně subjektivně zdálo. Najde si lepšího, který se jí tak snadno nezřekne kvůli psychickým problémům matky a hyperprotektivnímu panovačnému otci. Bude žít přece se Zdenou a nikoliv s jejími rodiči.

BlankasKubíčkem
28. srpna • 10:29

Taky si říkám, jak jste tu některá psala - proč je ta matka nemocná a v depresích? Pokud s ní manžílek takhle zametal taky a odstřihl ji od světa, přátel a celý život ji deptal a manipuloval, tak není divu.... na ní by asi měla dcera nejlíp vidět, jak nechce dopadnout....

Mata69
28. srpna • 10:20

Já píšu, že by měla vyhledat pomoc psychologa, protože otec je zdatný manipulátor a citový vyděrač. A ta Zdenka bude mít silně vyvinutý pocit odpovědnosti, takže aby pochopila, že je to otcův boj a že jediná cesta je, se z jeho moci vyvázat - na to bude potřebovat silnou podporu.

kočina
28. srpna • 9:51

No, holce je 24, celý život žila pod otcem - manipulátorem, jiné životní zkušenosti nula, co bychom taky od ní mohli chtít? Za úspěch považuji už to, že si uvědomila a dokázala pojmenovat svůj problém. Teď už je jen otázkou času, kdy odejde a jakým způsobem to udělá.
A co se týče Adama, možná by mu 1000 fotrů nezabránilo, ale možná taky 1000 maličkostí umořilo osla. Samozřejmě, řešením by bylo navrhnout společné bydlení, ale pokud na odtržení se od rodiny nebo společné bydlení slečna ještě není (nebyla) připravená, tak co? Vyhlídka na další rok nebo několik let bojů o to, kdo je v životě Zdeny důležitější, to by musela být Zdenka ze zlata.
Adam má pravdu, Zdena se musí osamostatnit. A musí to udělat sama kvůli sobě. Ne proto, že to po ní on chce.

Rambíša
28. srpna • 9:05

Kdyby ji měl onen hoch skutečně rád,ani 1000 fotrů by mu v tom nezabránilo.Tento případ se mi jeví jako alibi pro kluka,který se ještě nechtěl moc vázat a raději se odpařil....Slečna si musí uvědomit,jestli opravdu chce žít jen svůj život- pak není co řešit: vše si předem připraví,aby o tom nikdo nic nevěděl a postaví fotýrka před hotovou věc:odjíždím na neurčitou dobu někam ozvu se,až budu moci.Vše nejlépe napsat do dopisu a odejít.Ono by se ještě vidělo,jak by to dopadlo,možná by byl i ten otec rád,že je holka samostatná.Chybí mi tam osoba matky:i když je údajně nemocná,tak snad žije,má svůj mozek a nějakým způsobem se umí vyjádřit.Dcery sice spíš drží s otci,ale mámy se zase ptají na různé praktické rady,tady je to nějak nedořečeno.

niki.6
28. srpna • 7:19

Rodiče mají na své děti strašný vliv. Bohužel v dnešní době, kdy není potřeba makat kvůli přežití, mají dost času na manipulaci a ovládání a pak se šíleně diví, proč zrovna jejich dítko sklouzlo k drogám nebo alkoholu.
Myslím, že ta práce v zahraničí je super nápad. I toho psychologa bych doporučila. Ono nenechat se citově vydírat přímo od rodiče, který je v tom mistr, to chce velkou vnitřní sílu. Moc ji pisatelce přeji, protože by opravdu mohla skončit jako její máma.
Je velmi pravděpodobné, že příčinou nemoci mámy je také otec.

Makki_Navr
28. srpna • 0:36

Mě zas tohle dělá máma. Nikdy si se mnou o klucích nepromluvila jako kamarádka. Vždycky mě vyslýchá jako soudce a stojí při tom mezi dveřmi s rukama v bok. Nemůžu u svýho kluka ani přespat, to má vždycky řeči typu, že mi za to nestojí (máma), abych byla doma s ní. A když mě má můj kluk vyzvednout doma, tak si vždycky máma najde výmluvu, proč musí odejít z baráku. Prostě se mu vyhýbá a dělá jako by vůbec neexistoval. Když o něm začnu mluvit, tak rychle změní téma.

Truda
27. srpna • 22:22

Já bych viděla jako nejlepší cestu k odstřihnutí otce - cestu do zahraničí, nejlépe práci na několik měsíců. Telefony si tatík kvůli ceně rozmyslí, skype připustím "kvůli svému vytížení" jen na 15 minut denně, a na dálku se špatně diriguje.....

Mata69
27. srpna • 17:16

Naprosto souhlasím, co napsala farah.farah - jen bych dodala, že by dopis Adama měla vzít vážně a ne být z toho zoufalá. Vzít to jako dobrou radu "zvenčí". Otec je neuvěřitelný manipulátor a despota. Kdoví jak to je s depresemi u matky. Jestli je on poněkud nepřiživuje.
Jinou cestu děvče nemá - odstěhovat se, osamostatnit a žit svůj život. Odstřihnout otce - ono to po dobrém nepůjde, vyměnit si číslo telefonu...nebrat mu telefony, nenechat se manipulovat. Možná i vyhledat psychologa, po letech takové výchovy to totiž nebude snadné. A dát si velký pozor, aby si nenašla přítele podobného typu jako je otec.

farah.farah
27. srpna • 17:07

No řekla bych že Adam měl pravdu. Zoufalství není na místě. Je to dospělá ženská a má právo se odstěhovat. Být jí udělám to na to tata. Táta může volat to jo, ale ona mu to nemusí pokaždé brát. Ale hlavně by to tátovi prostě měla říct, hele situace se má tak a tak, to co děláš mně ničí, pokud nechceš abych skončila jako matka s depresemi tak mne nech volně žít...

Doporučujeme

Články odjinud