Otec nás opustil, když mi bylo dvanáct. Objevil se najednou po 20 letech

7 komentářů

kočina
5. října • 18:44

Těžko říct, co dělat, paní se musí rozhodnout sama, ale já bych se s ním asi setkala znovu. Zpočátku zase bez rodiny a pak by se vidělo.
Těžko říct, co se tenkrát stalo, když odešel, a mnoho zůstalo pravděpodobně nevyřčeno. Paní zná jen verzi svojí matky a ta nemusí být zrovna objektivní.
To, že měl táta milenku se jako důvod k rozvodu hodí do krámu vždycky, otázka ale je, proč ji měl a vždycky to není jen z lehkomyslnosti.
A o oblíbené větě mnohých zhrzených žen "Táhni si, ale děti už nikdy neuvidíš, o to se postarám!" snad ani netřeba diskutovat.
Máloco bývá v životě černobílé.

Elynor
2. října • 8:34

Trochu velkorysosti by mladé paní neuškodilo.

Janči
30. září • 16:38

Možná ani není tak vážně nemocný, jen zkouší vyzvědět, zda by se o něj ve stáří postaraly dcery z prvního manželství. Proč by je po tolika letech nezájmu o ně vyhledal ? Jaký má vztah s dětmi z druhého manželství ? Asi ne moc dobrý, možná pochybuje o tom ,že se o něj ve stáří postarají.

Mata69
29. září • 12:19

Souhlasím s reakcemi pode mnou. Vypadá to tak, že kdyby vážně neonemocněl, ani by si na ně nevzpomněl. Úplně je vytěsnil ze svého života a když se ten jeho život chýlí rychle ku konci, najednou bude narovnávat rodinné vztahy. Asi bych to taky neuměla, jen tak, tvářit se "to je dobře tati, že jsi se ozval"...za ty roky, kdy o nich nevěděl a hlavně vědět nic nechtěl.

míša
7. listopadu • 15:22

@Mata69: Přesně tak, 20 let je neviděl, zřejmě je k životu nepotřeboval a žádné výčitky svědomí vůči nim asi taky neměl. A najednou se objeví a začne hrát na city. Jo, je to vlastní otec, ale nestojí ani za zlámanou grešli, takže já osobně bych už o kontakt s ním rozhodně nestála a do svého života už bych ho nepustila.

ivca001
29. září • 11:52

Taky bych za ním nešla, chová se sobecky, byli mu ukradení, dokud je sám nezačal potřebovat. Nemám ráda takové to- Jste rodina tak se musíte mít rádi apod... Je to v podstatě cizí člověk a pokud by mu na ní záleželo, měl na to 20 let aby si chybu uvědomil.

odlaska
29. září • 9:11

Já bych to neudělala a už jej nekontaktovala. On má rakovinu, bojí se smrti, možná i "pekla" za to, že rodinu opustil a snaží se to kvůli tomu napravit. Možná i doufá, že se o něj opravdu původní rodina postará, kdyby bylo nejhůř. A povedlo se mu akorát to, že je z toho jeho dcera nešťastná a neví, co dělat. Kopla bych ho do zadku stejně jako to udělal on kdysi před lety jim.

Doporučujeme

Články odjinud