Otěhotněla jsem a tchýně mi od té doby nedá pokoj

9 komentářů

stínovlas
1. září • 8:43

Mám ideální tchýni - za 16 let u nás byla 4x! a já u ní doma 1x . Pokud se setkáváme, tak na neutrální půdě. A to jen proto, že si mě můj muž dovolil vzít proti jejímu souhlasu:)

Truda
23. srpna • 8:05

Já bych tchyni udolala její vlastní medicínou. Přerovná nádobí? Bezva nád, maminko, při příští návštěvě přerovnám nádobí já vám, život je změna. Radíte změnit koberec? Taky vám navrhnu jiný. Prostě vytrvat a na všechny návrhy dát protinávrh, co má změnit ona. A začít jí taky šmejdit v domácnosti.
....................................................... Po měsíci prohlásit - končíme s tou hrou, tady jsou dveře mého bytu, tam dveře vašeho, já jsem doma výhradní paní a vy jste návštěva. Takže rady pouze na vyžádání, a nesahejte nám tady na nic jiného než hrnek od kafe a kliku dveří. Basta. Jsem hnusná? No normální návštěva se chová normálně, na vlezlou je třeba být ostrý, já jsem si nezačala....

jurasek97
22. srpna • 16:02

tchýně nám skoro do ničeho naštěstí nemluví, krom toho jak hospodařit s penězi, že jako nemusí být každý den k obědu kus masa atd., na to jí vždycky přítel řekne že konečně je rád že má práci tak chce sobě a mě taky něco dopřát a je klid

Libby25
22. srpna • 12:42

Vaše tchýně je jasný manipulátor. Obtěžuje proto, že potřebuje vaši energii. A že ji dostává, je evidentní z Vašeho příspěvku. Najděte si na internetu, jak vycházet s manipulátory, "uvidíte" sama, co se s tím dá dělat.

Mata69
21. srpna • 11:07

A ano, souhlasím, zcela jasný nesouhlas měl zaznít ihned po prvním přerovnání kuchyně. Ať to maminka myslí sebelíp, tohle jí měli jasně říci zrovna. Ano, bude to teď mnohem těžší, když to takovou dobu trpěli. Ale jestli to neudělají teď, bude jim do života kecat pořád a s narozením dítěte to ještě vygraduje.

niki.6
21. srpna • 8:08

Chápu, že asertivita tu nezabere, takovou osobu mám ve svém okolí a ony prostě na NE! neslyší a furt si dělají svoje, protože mají tzv. "patent na pravdu" a ony ví, co je nejlepší pro všechny. Pokud nechceš přijít o dítě ... a to si piš, že pak se k vám přímo nastěhuje, tak musíte rázně zakročit, možná až ostře vymezit hranice. Chápu, že teď když jsi těhotná, by ses neměla stresovat, tohle by měl udělat Martin, je to jeho máma. A udělat to i za cenu, že se naštve. Je pět minut po 12, tohle jste měli udělat dřív, než jste se vzali. Pochybuji, že teď uspějete, ale naděje umírá poslední. Jen už s tím neotálejte, jinak budete trpět celý život.:-(

Babaloo55
20. srpna • 20:59

Pokud to jde, opovědět mhm a udělat si po svém. Jinak ale souhlasím s názory přede mnou. Slušně, asertivně ji odpálkovat. Bože, já snad nejsem normální tchyně. Jasně, že se zeptám jak je mojí těhotné skorosnaše, kolik přibrala a že je to fajn, ale tím to končí. A už vůbec bych si nedovolila kecat jim do koberců, a já nevím čeho. Je mi to totiž úplně jedno, za důležité považuji úplně jiné věci. Synovi občas řeknu, že musí o maminu pečovat a pomáhat jí. Mám syny dva. A oba ví, že dřív než jich, se zastanu jejich žen. Ovšem vše v rozumné míře. Starší syn mi spíš brble, že k nim jezdím málo. Ale podle mě to bohatě stačí.

kočina
20. srpna • 20:37

Mata69: Přesně tak.
Při první prohlídce ledničky mělo být tchyni klidně a asertivně řečeno, že tohle je naše domácnost a ona je jen návštěva, která nemá v lednici ani ve skříni co dělat.
Teď to bude samozřejmě trochu těžší , když do dneška to šlo, ale jiné řešení než samostatně říci svůj názor není.

Mata69
20. srpna • 18:52

Jak na to? Normálně tchyni říci, že to prostě přehání a že tím vyloženě obtěžuje. Že rádi vyslechnete její rady, ale když vás jimi zahlcuje, je to prostě už příliš. Že jste dospělí jedinci, kteří žijí svůj život. Basta fidli.

Doporučujeme

Články odjinud