Owen Wilson: Chlapík, co láme ženská srdce

Owen Wilson: Chlapík, co láme ženská srdce

Vzali byste si toho sympaťáka, jehož znáte z obrazovky HBO, domů na prázdniny? Myslím že ne, protože i když má Owen Wilson pověst multimilionářského komika, ženám rozdává spíše slzy než smích. Dělá přesně to, co právě provedl roztomilé Kate Hudsonová, která se kvůli němu rozvedla, a pak se nestačila divit, když ji nechal na holičkách.

Prohlásil, že se necítí na to, aby s ní strávil Silvestra. Chudinka Kate nalézá jen malou útěchu v tom, že vstoupila do celkem exkluzivního ženského klubu Owenových expřítelkyň, k nimž patří mimo jiné zpěvačka Cheryl Croweová či krásná argentinská tanečnice salsy.

V šestatřiceti si Wilson užívá skvělé časy nejen jako herec, který je na vrcholu své kariéry, ale i jako jeden z nejžádanějších starých mládenců v Hollywoodu. V závěsu má bratry Andrewa a Lukea, kteří jsou také herci, společně paří a užívají si svobody. Ať už ve Wilsonově sídle v Santa Monice, nebo v nedalekém domě sourozenců, takže „kluci“ si mohou být stále nablízku. Owen je zkrátka mládenec, pro něhož jsou myšlenky na ženitbu stejně vzdálené, jako je jeho rodné město Austin v Texasu daleko od kalifornského Hollywoodu.

Studoval jste rok na Univerzitě Jižní Kalifornie. Pak jste se vrátil do Texasu. Proč? Protože se mi stýskalo po domově. Také jsem neměl zrovna nejlepší výsledky a rodiče se rozhodli, že je na čase, abych se vrátil domů. Takže jsem se vrátil i na univerzitu v Texasu. >

... a navštěvoval spoustu svateb. Je to tak? Pár jsem jich zvládl. Byl jsem svědek na svatbě staršího bratra, což byl nádherný ceremoniál ve Washingtonu. A manželství jim vydrželo skoro devět měsíců. Alespoň to zkusili, ne?

Neměli by vám vrátit svatební dar? Zpočátku jsem si myslel, jestli nepřináším smůlu já, protože ani další manželé, jimž jsem byl na svatbě, spolu nevydrželi déle než rok. Ale zúčastnil jsem se také svatby Bena Stillera a ten je stále šťastně ženatý. Takže kdoví...

A to vám vnuklo nápad na film Nesvatbovi? Studio mi poslalo scénář a já jsem si pomyslel, že to je zábavný nápad. David Dobkin si jej přečetl a udělal si reálnou představu, jak by měl film vypadat. A já s Vincem Vaughnem jsme si v něm chtěli zahrát. Podle mého je Vince skvělý parťák a protože se s Davidem kamarádí, zašli spolu na oběd a Vince souhlasil.

Vince se ale od Bena Stillera dost liší, ne? Je to takový přátelský veliký kluk, který je typově můj protiklad, což mi při natáčení vyhovuje. Ale má v sobě spoustu energie, která odsávala tu moji…

Není to tak dávno, co jste s Benem obráželi kluby… To už je pryč. Ben je ženáč a má rodinu, takže na pánské jízdy nemá čas. S Vincem ovšem ven vyrážíme, je to člověk, který mi dává křídla. Netropíme moc úmyslných žertíků, ale takové, k nimž každý může zaujmout svůj postoj.“

Už jste někdy vnikl na večírek, kam jste nebyl pozván? Jak jste přitom postupoval? Pravidlo č. 17 smícháte s vytrvalostí, snažíte se nevyčnívat a vstoupíte, jako by se nechumelilo. Kdo by chtěl být v roli čekanky? A když už na večírku jste, přestože vás nepozvali, musí vás být pořádně slyšet i vidět. Ostatní si myslí, že patříte k hostům, protože jinak byste se přece nemohli takhle bláznivě chovat. Když jsem poprvé přijel do Los Angeles, neznal jsem skoro nikoho, a tak jsme se s kamarádem pokoušeli vniknout na večírky a pořádně se tam nacpat. Chytili vás někdy a vyhodili? Párkrát je třeba uhnout. A občas zas musíte dát ránu. Byli jsme v Sunset Marquis, a ačkoliv jsme se zdržovali v hotelu, kde byl skvělý hotelový bar, nechtěli nás tam pustit. Ale tohle všechno už se změnilo.

Co je na večírcích tak senzačního? Jídlo. Můžete klidně spořádat celý bufet.

Díky filmu Nesvatbovi jste dodal odvahu mnoha mladým mužům, aby pronikli na cizí svatbu a našli si tam dívku. No, něco na tom je. A taky to jde dobře na pohřbech… Opravdu si myslím, že ženy na svatbách jsou přístupnější. Na svatbách je cosi … nevím, jak tomu říkáte. Ale je to požehnání, ať je to cokoliv.

Tak se s námi podělte alespoň o vaše nejlepší a nejhorší rande. Během pár vteřin poznám, jestli z toho něco bude nebo ne. Když vás žena přitahuje, vždycky musíte překonat nějaké překážky. Ale měl jsem i pár rande naslepo a snažil jsem se udržet si nadhled, protože to nemuselo dopadnout přesně tak, jak bych si představoval. A někdy dívka, o níž si ostatní lidé, zvlášť moje matka, myslí, že je krásná a atraktivní, na mne tak nepůsobí. Jednou jsem si dal rande, zašli jsme do kina a pak jsme se vraceli k autu. Já jsem pořád mluvil a začal jsem otvírat dveře na straně řidiče, zatímco ona čekala, že otevřu dveře jí. Já už jsem seděl uvnitř a mluvil dál, jenže ona pořád stála venku. Zahanbila mě a uvrhla do rozpaků, protože jsem musel vylézt ven, obejít auto a otevřít jí konečně ty dveře. Pak jsem ji rovnou odvezl domů, protože ... to začínalo být trochu moc kýčovité. Je pravda, že jsem se měl chovat jako džentlmen, ale ... zároveň si myslím, že ona také mohla něco udělat. Byla to fraška. Ale holka to byla hezká.

Stejně hezká jako vaše bývalá přítelkyně, která vás učila tango? Jenže ona neví, jak se tančí pravé tango. Nicméně to umí lépe než já. Je tanečnice salsy. Nyní žije v Los Angeles a má se tam dobře.

Vraťme se k večírkům. Co vás na nich nejvíc uklidňuje? Neomezené výlety k bufetu. Všechno, co můžu sníst.

Ale vážně! Tuším, že má postava ve filmu říká, že se dá rozpoznat kontrapunkt vaší duše s jinou. Nemám ponětí, co to znamená, ale zní to skvěle.

Lovíte ženy jen na svůj šarm? Víte, často říkám, že moji rodiče spolu jsou 40 let a zjišťuji, že tohle ženy rády slyší, protože jim to dává naději, že mám možná něco podobného v genech. Nicméně je to pravda. Moji rodiče jsou dodnes v manželství šťastni a protože jsem mnohokrát měl na štítě dobré jméno někoho jiného, rád bych to připomenul, aby příběh získal rovnováhu.

Myslíte, že se vůbec někdy oženíte? Doufám, doufám. V jistém okamžiku to nejspíš začne být poněkud legrační. Nechci být poslední chlápek, co odchází z večírku. Užívám si dobrou jízdu, ale možná nastane chvíle, kdy se člověk musí odtrhnout od bufetu a říct si: tak a dost. Kde byste se ženil? Pláž je to pravé místo. Podle mne je kalifornské pobřeží dostatečně dramatické a hezké, zvlášť okolo San Simeon a Big Sur, takže si myslím, že by to bylo skvělé místo pro svatbu a zároveň i pro líbánky. Nebo možná Řím. Také to pěkně zní, když to vyslovíte před ženou. Co si myslíte o líbánkách v Římě?

Když vyrazíte na tah s Vincem, kdo skóruje lépe? Oba to děláme stejně dobře. Umíme si zachovat důstojnost.

Napsal byste knihu s tipy na to, jak na vás udělat dojem při schůzce? Možná bych mohl. Co by tak mohla být moje nejlepší rada? Musíte se naučit dělat si legraci jeden z druhého, protože když to neumíte, nemá vztah moc nadějí do budoucna.

A co je pro vás to nejhorší? Když se moc tlačí na pilu. Je to nepříjemné. Klídek. A neberte věci příliš vážně. Není to zas tak těžké.

Aniko Navai Hollywood 10. ledna 2007 zdroj: 2media.cz s.r.o.

Doporučujeme

Články odjinud