Ozdobte se | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Ozdobte se

[Soutěž] Šperky s polodrahokamy nebo drahokamy jsou nestárnoucí. Nikdy nevyjdou z módy, vždyť jsou prověřené staletími. A hodí se k jakémukoli stylu oblečení.

Nakupovat šperky chce určitý čas, protože to nebývá levná záležitost. Nepořizují se také na jednu sezonu jako trendy tričko. Nemáme-li úplně přesnou představu o tom, jak má šperk vypadat, měli bychom si ujasnit několik základních věcí.

Nejdůležitější je vědět, pro jaký typ ženy šperk kupujeme. Sportovní ženy rády nosí jednoduché a pohodlné oblečení, a proto jim budou slušet i podobné šperky – prsteny a náušnice jednoduchého geometrického tvaru s jemným nebo žádným zdobením. Romantické typy se naopak rády zdobí, často nosí sukně či šaty a většinou nosí více jemnějších šperků. Pro ně jsou vhodné prsteny, přívěsky a náušnice s kamínky, se složitějším a výraznějším zdobením.

Vybíráte-li náušnice, přihlédněte k barvě vlasů a tvaru obličeje. Blondýnky rozzáří náušnice s tmavším nebo vícebarevným kamínkem, brunetky často sáhnou po světlejším kamenu. Červená většinou sluší všem typům. Ženy s kulatým obličejem by měly volit dlouhé náušnice, drobný a úzký obličej opticky rozšíří náušnice širší. Velikost a tvar náušnic by měl ladit i s délkou vlasů a účesem.

Celkově platí, že drobná žena by měla volit jemné šperky, větší a výraznější tvary si může dovolit žena vyšší. Extravagantní ženy nosí nápadnější šperky, s různými ornamenty a barevnými kameny. Úspěšné a nezávislé ženy volí spíše jednoduché, decentní a elegantní šperky. Ještě než se pro konkrétní šperk rozhodnete, pojďte s námi soutěžit na www.recepty.cz/jakchutnapodzim/.

Doporučujeme

Články odjinud