Palačinky pro každého: Na sladko i na slano

25. 8. 2016
Palačinky pro každého: Na sladko i na slano
Jsou jednoduché, rychlé a variabilní. Právě díky těmto svým vlastnostem představují palačinky vše, co by mělo splňovat ideální letní jídlo: Jsou za chvilku hotové, pochutnáte si a můžete je vzít sebou i na piknik.

Základní těsto na palačinky

12–15 kusů příprava: 25 minut

500 ml polotučného mléka, 2 vejce, špetka soli, 200 g hladké mouky, olej na smažení

V mléce metlou rozšlehejte vajíčka i sůl a postupně zašlehejte prosátou mouku. Nechte 10 minut odstát, aby mouka nasákla všechnu vlhkost. Pánev rozpalte, jen lehce mašlovačkou vytřete olejem, nalijte na ni naběračku těsta a to krouživým pohybem rozprostřete po celé ploše pánve. Smažte, dokud těsto neztuhne, obraťte a krátce opečte i z druhé strany. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Náš TIP: Místo klasické hladké mouky použijte mouku celozrnnou nebo ji vyměňte za polohrubou, palačinky budou mít zajímavější strukturu.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Někdy máte pocit, že budete oslavovat, jindy zase pláčete nad neúspěchem. Je jasné, že nesete nezdary špatně. Neměli byste si je tak moc připouštět. Jinak se z toho dočista zblázníte.…

Nejčtenější články

Doporučujeme