Palačinky versus lívance: Sladké versus slané

4. 10. 2016
Palačinky versus lívance: Sladké versus slané
Ke snídani, svačině nebo večeři, tyhle placky připravíte bez problémů na sladký i slaný způsob.

Palačinky se špenátem

6–8 porcí příprava: 30 minut + 30 minut odležení

900 ml polotučného mléka, 100 ml piva, 8 vajec, špetka soli, 12 vrchovatých lžic hladké mouky, hrst nasekané petrželky, olej na smažení, 400 g baby špenátu, 4 šalotky, sůl a pepř, 1 vejce, 125 g čerstvého sýra

Mléko s pivem a vejci rozšlehejte v míse, přidejte sůl a postupně přidávejte mouku. Vzniklé těsto dejte alespoň na 30 minut do ledničky odstát. Nasekanou petrželku přidejte do těsta až před smažením palačinek. Na oleji osmahněte palačinky z obou stran dozlatova. Lístky špenátu spařte horkou vodou, hrubě nasekejte a nechte okapat. Orestujte na proužky nakrájenou šalotku, špenát, osolte, opepřete a zahustěte vejcem. Palačinky podávejte se špenátem a nadroleným sýrem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Patříte mezi šťastlivce, jimž bude do ruky hrát konstelace Uranu a Jupiteru. V zaměstnání podáte nevšední výkon, což vás může přivést na myšlenku, že byste se měli udělat pro sebe.…

Nejčtenější články