Palačinky versus lívance: Sladké versus slané

4. 10. 2016
Palačinky versus lívance: Sladké versus slané
Ke snídani, svačině nebo večeři, tyhle placky připravíte bez problémů na sladký i slaný způsob.

Palačinky se špenátem

6–8 porcí příprava: 30 minut + 30 minut odležení

900 ml polotučného mléka, 100 ml piva, 8 vajec, špetka soli, 12 vrchovatých lžic hladké mouky, hrst nasekané petrželky, olej na smažení, 400 g baby špenátu, 4 šalotky, sůl a pepř, 1 vejce, 125 g čerstvého sýra

Mléko s pivem a vejci rozšlehejte v míse, přidejte sůl a postupně přidávejte mouku. Vzniklé těsto dejte alespoň na 30 minut do ledničky odstát. Nasekanou petrželku přidejte do těsta až před smažením palačinek. Na oleji osmahněte palačinky z obou stran dozlatova. Lístky špenátu spařte horkou vodou, hrubě nasekejte a nechte okapat. Orestujte na proužky nakrájenou šalotku, špenát, osolte, opepřete a zahustěte vejcem. Palačinky podávejte se špenátem a nadroleným sýrem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Ačkoli jindy je dobré soustředit se při práci na jednu věc, dnes je všechno jinak. Bylo by vhodné, kdybyste rozehráli více her. Můžete si být jistí, že jedna z nich bude vítězná. Nesmíte…

Nejčtenější články

Články odjinud