Panenka Barbie prý musí zhubnout! Má tlusté kotníky

Panenka Barbie prý musí zhubnout! Má tlusté kotníky

Francouzský návrhář obuvi Christian Louboutin rozpoutal debatu nad slavnou panenkou Barbie. Podle něho je moc "oplácaná" a její kotníky musí zeštíhlet.

Louboutin vytváří tři nové modely panenky, která zanedlouho oslaví padesátiny. Známá Barbie je na kritiku zvyklá, už v minulosti čelila nařčení, že je příliš vyzáblá a ohrožuje tak zdravý vývoj holčiček, které ji zbožňují.

Módní návrhář Louboutin, jehož luxusní střevíčky se prodávají až za 1 500 liber, si ale myslí, že panenka má tlusté kotníky a chce své budoucí modely vytvořit ještě hubenější.

"Jsou naprosto úžasné a budou k mání i s Louboutinovými minikrabičkami na boty. Autor ale zjistil, že kotníky původních Barbie jsou příliš otylé," prohlásila návrhářova mluvčí.

Výrobce Barbie, firma Mattel, byla už v minulosti napadána za to, že její produkt má příliš bujné poprsí a naopak moc málo tělesného tuku.

V roce 1980 byl Mattel také kritizován, když poslal na trh Barbie - černošku, která vypadala jako její bílá předchůdkyně natřená na černo.

Doporučujeme

Články odjinud