Pánové, zapomeňte na viagru a běžte se projít

Pánové, zapomeňte na viagru a běžte se projít

Impotentní muži by měli zapomenout na viagru a svoji potenci podpořit spíše dlouhou procházkou na čerstvém vzduchu. Shodují se na tom odborníci z Lékařského centra pro léčbu vaskulárních onemocnění a impotence v izraelském Ramat Ganu. Výsledky osmnáctiměsíční studie zveřejnil izraelský deník Ma'ariv.

Podle lékařů stačí k napravení impotence a upravení všech sexuálních funkcí čtyřkilometrová procházka třikrát týdně. Jak uvádí Carol A. Derby z Novoanglického výzkumného institutu v Massachusetts, riskují problémy s impotencí nejvíce muži, kteří mají sedavé zaměstnání. "Muži, jimž se podaří za den spálit fyzickou aktivitou nejméně dvě stě kalorií, což se povede tak po třech kilometrech rychlé chůze, si snižují riziko erekční dysfunkce. Je to ale velké sousto," uvádí Derby.

Izraelské studie se zúčastnilo okolo 243 mužů ve věku od pětačtyřiceti do pětapadesáti let, kteří trpí poruchami erekce. Naprostá většina z nich přiznala, že si raději vezmou před sexem viagru, než aby pravidelně několikrát týdně šlapali dlouhé kilometry.

Autor studie doktor Alex Olshinsky tvrdí, že sedmašedesát procent pacientů již po několika předepsaných procházkách mohlo na dlouhou dobu na viagru zapomenout.

"Všechno závisí na pohybu a fyzické kondici. Stačí provozovat i obyčejný aerobik, jímž se dá předcházet vaskulárním onemocněním, mezi něž patří také ucpávání tepen tuky. Právě to způsobuje také neschopnost penisu zůstat v erekci. Jednoznačně lze říct, že cvičení tepnám pomáhá," upřesnil doktor Olshinsky. Impotenci lze předejít také úpravou životního stylu. Důležité je krotit se v kouření, pití alkoholu, přestat se povalovat a bojovat proti obezitě. "To je ta správná cesta k dokonalému sexuálnímu výkonu. Muži by si to měli uvědomit,“ míní Derby. Dodal, že impotence je jen jeden z příznaků a vše může vyvrcholit například srdečním infarktem. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud