Pánské šperky

Pánské šperky

Historie odívání hovoří jasně. Prvenství v používání líčidel a šperků patří mužům. Jak se svět a kultura vyvíjeli, přešly záležitosti zkrášlování se na stranu žen. Současné trendy však dopřávají i pánům privilegium zdobit se a vylepšovat image všemi dostupnými prostředky.

Velkou vlnou návratu pozornosti na pánský šatník a správný vzhled vůbec přinesla éra tzv. metrosexuálů, v jejímž hlavním představitelům patří David Beckham. Dokonalý trendy účes, perfektní pleť, oblečení bez jediné chybičky a podle nejnovějších trendů. Samozřejmě, nic se nemá přehánět. Dokonalost ani zanedbanost. I zde platí pravidlo zlaté střední cesty. Současný muž se nemusí omezovat jen na kravatu či hodinky. K outfitu patří i šperky speciálně vytvořené pro náročné mužské publikum.

„Pánské šperky jsou na českém trhu výjimečné, již nyní je ale poptávka po pánských kvalitních a luxusních doplňcích obrovská,“ říká David Hlaváč ze společnosti Pearl Bohemia. Ano, Češi jsou více konzervativní než jiní Evropané. Naštěstí i pro designéry se situace obrací k lepšímu a stále více pánů vyhledává nejen kvalitní a trendové oblečení, ale také nejrůznější doplňky. Důkazem mohou i přehlídky v rámci Prague Fashion Week, na kterých se přestavila nová linie pánských šperků navržených Janem Jarošem. Beze sporu tak odstartoval novou vlnu módních doplňků určených pro odvážné muže, kteří se nebojí ukázat smysl pro trendy a povýšit svou image o několik stupínků výše.

Dramatické linie vyvedené v temných odstínech černé a nadčasové zlaté překvapují notnou dávkou mužnosti a síly, kterou vyzařují. Netradiční náhrdelníky se skvěle vyjímají na mužné hrudi, ke které přitahují pozornost a pohledy dam. Řada kousků evokuje indiánskou kulturu – silní a neohrožení bojovníci ochraňující své teritorium a kmen.

Pánské šperky nenesou ani špetku ženské něhy, ale právě naopak zaujmou masivností, silným nábojem a jasně mužnými prvky. Spolu s nimi tak přichází čas oživit tradičně oblíbenou sportovní eleganci o zajímavé detaily.

autor: Simona Foto: Vojtěch Vlk

Doporučujeme

Články odjinud