Pánským účesům kraluje David Beckham

Pánským účesům kraluje David Beckham

Muži sice tvrdí, že v žádném případě nechtějí trávit před zrcadlem tolik času jako něžnější polovina lidstva, nicméně valná většina z nich pečlivě a průběžně sleduje, jaké vlasové kreace si pořídily jejich idoly a snaží se je napodobovat.

K tomuto závěru alespoň dospěli řídící pracovníci britského řetězce obchodních domů Argos, kteří prostřednictvím ankety zjišťovali, které mužské hvězdy nejvíce ovlivnily tvorbu a šíření pánských účesů.

S napomádovanou loknou a dlouhými kotletami se v historickém přehledu na první příčku bezkonkurenčně vyšvihl král rock´n rollu Elvis Presley, následovaný zpěvákem reggae Bobem Marleyem s trčícími pevně utaženými dredy. Bronz si odnesl slavný fotbalista David Beckham, jehož záliba v neustálých změnách stylu, střihu i barvy vlasů by sama stačila naplnit objemný katalog určený příslušným stylistům.

Z výsledků výzkumu veřejného mínění navíc vyplynulo, že od poloviny minulého století měla každá dekáda své horké favority, které ostatní víceméně slepě následovali. Padesátým létům vládl vedle Elvise Presleye ještě předčasně zesnulý herec James Dean, šedesátá léta zcela opanovali Beatles, sedmdesátá ovlivnila punková skupina Sex Pistols a již zmíněný Bob Marley. V osmdesátých letech udával tón George Michael a Boy George, jenž šokoval zženštilým zevnějškem. O desetiletí později se muži zhlédli v Hugh Grantovi, Tomu Cruisovi a Johnny Deppovi.

Ovšem ten, kdo chce být i dneska in a nepřekročit tenkou hranici mezi módním a trapným, se zcela jednoznačně kloní k Davidu Beckhamovi. Držet krok s jeho proměnlivými vlasovými výtvory však dá pěkně zabrat. (Plus)

Takže pro pány. Nyní jen takto:

Doporučujeme

Články odjinud