Pásek čokolády denně sníží riziko infarktu a mrtvice o 40 procent

31. 3. 2010
Pásek čokolády denně sníží riziko infarktu a mrtvice o 40 procent
Čokoláda prospívá srdci a cévám. Tedy pokud je konzumována pravidelně v rozumné míře, pokud je kvalitní a pokud má nízký obsah cukru. Kakaové boby totiž obsahují flavanoly, které produkují oxid dusnatý, jenž zlepšuje funkci cév. Oxid dusnatý přitom hraje také důležitou roli při procesu erekce penisu.

Ovšem pokud chce někdo využívat blahodárné účinky kakaa prostřednictvím čokolády, pak musí vsadit na čokoládu hořkou s vysokým obsahem kakaa.

V mléčné čokoládě je kakaa totiž málo kakaa a převažuje cukr s nasycenými tuky, které kondici srdce a cév zhoršují.

Pozitivní vliv hořké čokolády prokázali lékaři z Univerzity Wageningen v Nizozemí, kteří po dobu osmi let sledovali třicet tisíc lidí ve věku mezi 35 a 65 roky.

„I jediný čtvereček čokolády má pozitivní vliv na zdraví srdce a cév,“ tvrdí Brian Buijsse z Wageningenu.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Adventní neděle se dokonale vyvede Je dobré vyrazit s dětmi ven či se jim věnovat naplno doma. Učení a zábava dohromady jsou nejlepší volbou. Partner to jistě bez jejich náklonnosti jeden…

Nejčtenější články

Doporučujeme