Pasta všeho druhu: Jak na špagety, penne i farfalle

8. 9. 2016
Pasta všeho druhu: Jak na špagety, penne i farfalle
Těstoviny, jedna z vlajkových lodí italské kuchyně, jsou právem velmi oblíbené. Jejich příprava je jednoduchá, často i velmi rychlá a milují je snad všichni.

Farfalle s grilovanou paprikou

4 porce příprava: 25 minut

450 g farfalle, 2 červené papriky, 150 g rukoly, hrubá mořská sůl, 2 stroužky česneku, 50 g pecorina, hrst slunečnicových semínek, 200 ml olivového oleje, čerstvě mletý pepř

Farfalle uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, nakrájejte na čtvrtiny a dejte je lehce ogrilovat do trouby. Vyndejte je, zabalte do igelitového sáčku a nechte zapařit, až se na nich začnou dělat puchýřky. Pak oloupejte slupku. Do mixéru dejte rukolu, špetku soli, česnek, pecorino a slunečnicová semínka, zalijte olivovým olejem a rozmixujte na pastu. Podle potřeby olej ještě přidejte. Uvařené těstoviny promíchejte s pestem, přidejte na kousky nakrájené grilované papriky a podávejte ozdobené čerstvě mletým pepřem.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Samozřejmě si můžete na konci pracovního týdne udělat nějakou tu radost a dopřát si něco výjimečného, dokonce i trochu luxusu. Mějte přitom ovšem na paměti, že nejdůležitější je vyrovnaný…

Nejčtenější články

Články odjinud