7
Fotogalerie

Paul McCartney přestal kouřit marihuanu, chce se lépe starat o dceru

Exbeatle Paul McCartney (69) přestal s kouřením kanabisu, protože se chce plně soustředit na výchovu osmileté dcery Beatrice. Legendární hudebník si čas od času dopřával tuto lehkou drogu již od dob největší slávy anglické skupiny Beatles v 60. letech.

Teď s tím přestal, aby mohl být lepším rodičem Beatrici. Dceři, kterou má s bývalou manželkou Heather Millsovou.

Reportérům listu Rolling Stones řekl:

"Vykouřil jsem toho dost a už to stačilo. Už jsem si užil své. Když vychováváte dítě, najednou se ve vás probudí smysl pro odpovědnost. Prostě to stačilo... Už mi to vůbec nepřijde nijak lákavé."

Paul, který je ženatý s Nancy Shevellovou, již dříve přiznal, že když hrál v Beatles, zkusil kokain i heroin. V rozhovoru z roku 2004 uvedl:

"Heroin jsem zkusil jen jednou. A ani tehdy jsem si neuvědomil, co si to vlastně beru. Někdo mi něco podal, já to vykouřil, a pak jsem zjistil, co to je. Nic mi to neříkalo, což je dobře, protože bych se býval nerad vydal tou cestou.

Kokain jsem bral asi tak rok v době, kdy jsme pracovali na Seržantu Pepperovi. Kombinoval jsem kokain s trochou trávy, aby se to vyvážilo. Nikdy jsem na tom ale moc neujížděl.

Nejdříve se mi kokain zdál fajn, bylo to nové a stimulující. Když toho ale člověk začne brát víc, postupně mu dojde, že to není tak skvělý nápad. Zvláště, když se začnou dostavovat ty příšerné kocoviny."

Kvůli marihuaně se McCartney jednou dokonce ocitl ve vězení. Bylo to tehdy, když se drogu snažil převézt s sebou do Japonska. Za mřížemi tehdy strávil devět dní. A prý to pro něj byl pořádný budíček:

"Pořád jsem si jenom říkal: Co jsem to své rodině provedl? Devět dní jsem byl naprosto vyděšený. Opravdu mě to pořádně vystrašilo."

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

ČTĚTE TAKÉ:
Nejkrásnější svatby roku 2011

ČTĚTE TAKÉ:
Zpěvačka Adele si odnesla 5 cen Grammy, ocenění ji dojala k slzám

Doporučujeme

Články odjinud