PAVLA (46): Dcera je dospělá, doma nic nedělá. Chci, aby se odstěhovala

Elynor
7. listopadu • 7:34

V tomhle případě jsem na straně dcery. Pavla patrně nemá vysokou školu, když měla děti krátce po dvacítce, a neví, že studium není zas taková procházka rozesmátou Moskvou, jak by se jí asi mohlo zdát. Když dcera "dělá, že se učí", tak se pravděpodobně doopravdy učí. Nevíme, o jakou školu jde, ale dokončit úspěšně studium a vypracovat diplomku, to docela zabere čas a stojí úsilí na každé škole. Pavla si nestěžuje, že by dcera měla nějaké problémy a neplnila si studijní povinnosti. Co se týká bydlení na kolejích, tak ono to není nic moc. Některé studentské koleje totiž poskytují i levné ubytování pro turisty v době, kdy tam nejsou studenti. Tedy dělalo se to v dobách před covidem, teď to je jinak. Ale v těch dobách dříve jsem to osobně viděla, jak vypadá takový pokoj na koleji. Společné sprchy, WC, kuchyně. V pokoji minimum úložných prostor, málo místa, a nulové soukromí. Že by se tam dalo normálně bydlet, mít tam všechny svoje věci, úspěšně studovat, a vůbec nejezdit domů, jak by si Pavla přála... no, možná by si to Pavla měla zkusit, aspoň na týden, a s nějakým "příjemným" spolubydlícím. Někomu to možná vyhovuje, ale dcera Pavly zjevně mezi ně nepatří, a já se tomu fakt nedivím. Dál - dcera je protivná - no, po kom asi? Že by po mamince? ]:-D Pavla nepůsobí zrovna dvakrát sympaticky a s tou posedlostí úklidem... proč se u nich musí nutně každý víkend uklízet? Nejen úklidem živ je člověk. Většina lidí dělá o víkendu příjemnější věci, než buzerovat bližní, že se musí uklidit. No a v neposlední řadě tu máme řeč zákona - dokud se potomek řádně připravuje na budoucí zaměstnání, například právě studiem VŠ, trvá rodičovská povinnost ho živit. Což samozřejmě neznamená plný servis všeho až pod nosánek, ale hučet do dcery, ať už vypadne, protože já chci mít víc místa a větší klid... no, hlavně že se v úvodu píše, jak moc ty děti Pavla chtěla a miluje je a jsou úplná rodina. Na konci článku to tak už nevypadá.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud