Pavla Vítka láká ekologie

Pavla Vítka láká ekologie

Pavel Vítek oslavil nedávno pětačtyřicáté narozeniny. "Je to určitý předěl, ale došel jsem k příjemnému zjištění, že i když jsem v branži dvacet pět let, moje cesta stále někam vede. Navíc mám zkušenosti, určité renomé a mohu si vybírat, nemusím pracovat za každou cenu. K tomu jsem se ale tvrdě dopracoval, nikdy jsem neměl nic zadarmo, někomu spadne sláva do klína, já měl vše podepřené jednak prací a jednak jsem se musel o šance ucházet a obhájit se," konstatoval Pavel Vítek.

Pavel Vítek se už smířil s tím, že dosáhl vlastně středního věku a je rád, že má dostatek nejrůznějších nabídek a může se věnovat tomu, co ho baví. Rád hraje a zpívá v muzikálech, kde může využít i své herecké nadání. Kdyby se dnes měl rozhodovat zda si opět zvolí studium herectví neváhal by ani chvíli.

"Určitě bych se zase věnoval kumštu, ale kdybych měl zkušenosti, které mám dnes, řadu věcí bych udělal jinak. Zjistil jsem ale, že jsem se podle horoskopů vlastně měl věnovat zvířatům. Dokonce jsem k tomu i na gymnasiu inklinoval, lákala mě mořská biologie. Ale jedno vím jistě, pokud bych odešel z umělecké branže, začal bych se věnovat zvířatům," řekl.

A čím by chtěl být Pavel Vítek v příštím životě? "Asi zoologem, a v souvislosti s tím i ekologem, to by mě strašně bavilo. I když to není nic veselého. Nakonec možná nebudu čekat až na druhou příležitost. Já opravdu vážně uvažuju nad tím, že bych se už nyní angažoval v ekologickém hnutí. Není mi jedno, jak se chováme k naší planetě, vadí mi jak je u nás venkov zahlcený uhlím. Není mi jedno, že se u nás nezvýhodňují alternativní pohony pro auta, mám pocit, že se u nás pro ekologii dělá málo a že je třeba to změnit," zdůraznil zpěvák.

Doporučujeme

Články odjinud