PAVLÍNA (41): S manželem nám láska vyšla až na třetí pokus

PAVLÍNA (41): S manželem nám láska vyšla až na třetí pokus

Stává se, že se některé páry rozejdou a po čase se dají opět dohromady, protože zjistí, že bez sebe nemohou být. Pavlína ale svému vztahu dala šanci dokonce i potřetí! Udělala dobře?

Padl mi do oka, už když mi bylo sedmnáct. Honza byl živel, zábavný, vtipný. Děsně se mi líbil, jen jsem vůbec netušila, jak mu to dát najevo. Ale pak to nějak vyplynulo samo. Jednou jsme se na koncertě zapovídali a bylo jasné, že sympatie jsou vzájemné.

Tak jsme spolu začali chodit. Vzhledem k našemu mládí jsme zažívali lásku intenzivní, ale vlastně jalovou. A pak stačily jedny prázdniny, kdy Honza odjel na měsíc pryč, a byl konec.

Moc jsem to neřešila. Měla jsem po prázdninách plnou hlavu školy, povinností, na lásku nebyl čas. Ale pak jsme na sebe zase narazili, když už jsme oba měli po škole a pracovali jsme. A začali tam, kde jsme předtím skončili. Teď už to bylo vážnější. Stali jsme se oficiálním párem, za tři roky se k sobě sestěhovali.

Já Honzu milovala na maximum, on ale najednou začal blbnout. Byl protivný, pořád mi něco vyčítal, cítila jsem, že je se mnou nespokojený, ale nechtěl mi vůbec nic říct. Několik měsíců jsme žili v oboustranném napětí a pak to celé bouchlo. Neočekávaně mi řekl, že si svůj život takhle nepředstavuje. A já se sebrala a odešla.

Vůbec jsem se ale nedokázala oklepat. Honza mi chyběl každou vteřinu. Neměla jsem vůbec náladu na jiné muže. Po pár měsících mě začal uhánět Karel. Podvolila jsem se a začala s ním chodit. Myslela jsem, že se mi třeba podaří zapomenout, ale byla to katastrofa.

Pak se mi zalíbil Tomáš. Znovu jsem se zamilovala jako malá holka. Byl svalnatý, sexy, děsně jsem ho chtěla. A podařilo se mi ho sbalit. Několik let jsem se snažila přesvědčit sama sebe, že mě Tomáš miluje, že život s ním zvládnu. Pak jsem pochopila, že je to arogantní sobec. S pocitem totální frustrace jsem nakonec zůstala sama.

Jednoho dne jsem při brouzdání na internetu překvapivě natrefila na profil Honzy. Najednou se mi oživily všechny zážitky a vzpomínky z minulosti a impulzivně jsem mu napsala. Hned se ozval. A co mě překvapilo mnohem víc, chtěl se sejít. Jiskra přeskočila potřetí.

Dodnes vnímám trochu jako zázrak, že jsme na sebe narazili ještě svobodní a bez závazků, a mohli tak rozehrát další kolo našeho vztahu. Po dvou letech chození jsme se totiž vzali, máme spolu dvě holčičky.

 A já zpětně vím, proč jsme se museli v minulosti rozejít. Potřebovali jsme nabrat zkušenosti, vyzkoušet si život bez sebe, abychom pak pochopili, že jen spolu je nám opravdu dobře. A že k sobě prostě patříme.

Doporučujeme

Články odjinud