Péče o vlasy v letním a podzimním období

Péče o vlasy v letním a podzimním období

Důležitou součástí ženského vzhledu jsou hedvábné, silné a objemné vlasy, o kterých každá sní, a i přesto, že je móda tak proměnlivá, zdravé vlasy vždy zůstávají vaší hlavní okrasou.

Letní sezóna

V létě, pod sluncem, v horkém počasí, na dovolené se objevují faktory, které nepříznivě ovlivňují naše vlasy. Prvním negativním faktorem je ultrafialové světlo. Už jsme si zvykli na to, že při opalování je třeba na pokožku aplikovat opalovací krém nebo sprej. Kromě toho se každý rok stupeň ochrany (SPF) uvedený na obalu těchto výrobků pouze zvyšuje. Víme také, že to závisí na fototypu kůže a věku. Dnes se všeobecně uznává, že vlasy musí být také chráněny před slunečními paprsky pomocí speciálních prostředků, které vydává slavná polská značka Marion https://makeup.cz/brand/191473/. Předtím jak půjdete ven, měli byste
nanést na vlasy speciální hydratační a výživné přípravky, které vytvoří na vlasech ochrannou fólii. A uděláte tu správnou věc, protože vlasy musí být chráněny před škodlivým vlivem UV záření.

fotografie-do-clanku-1-pece-o-vlasy-v-letnim-a-podzimnim-obdobi.jpg

Dalším účinným pomocníkem bude pokrývka hlavy - nezapomeňte na to, protože chrání nejen vaše vlasy před vysycháním a vyblednutím barvy, navíc zachrání před úpalem. Je-li správně vybrána, může doplnit váš vzhled. Důvodem, proč se poškozují naše vlasy v létě, je také horké počasí, které vede k přesušení vlasů. Proto byste měli pravidelně používat hydratační šampony a vyživující hydratační masky alespoň jednou týdně.

Podzimní sezóna 

Každá sezóna má podle trichologů své výhody a nevýhody. Ke konci léta se často stav vlasů zlepšuje, hlavně díky dovolené - stresové faktory na nějakou dobu zmizí, více relaxujete a to je vše, co vlasy potřebují. Pokud jsou však po létě vlasy suché, roztřepené, spálené, pak bude následující podzimní péče vyžadovat určitá opatření, aby se stav vlasů zlepšil a posílily se kořeny. 

fotografie-do-clanku-2-pece-o-vlasy-v-letnim-a-podzimnim-obdobi.jpg

Proto je péče o vlasy na podzim obvykle rozdělena do dvou části - péče o kořeny vlasů (folikuly) a samotné vlasy (vlasový kmen). Na podzim vlasy mohou začít vypadávat. Abychom tomuto zabránili, měli byste používat profesionální vitamínové a minerální komplexy a v některých případech i speciální lotiony na pokožku hlavy, které snižují vypadávání vlasů. Kurz by měl trvat alespoň 2 měsíce.

Podzimní péče o vlasy závisí na jejich stavu - pokud je v létě přesušíte, pak byste se nejdřív měli zbavit roztřepených konečků a zajistit pravidelné zvlhčování, které zahrnuje nejen hydratační šampony, ale také specializované masky, kondicionéry, balzámy atd.

Doporučujeme

Články odjinud