10
Fotogalerie

Péče před spaním

Toužíte-li po hladké pokožce a odpočatém vzhledu, bez správné noční péče se neodejde. Nenechte se ovšem mýlit, nejedná se pouze o nanesení nějakého nočního krému. Vše začíná již pod sprchou, neboť nejen tvář, ale celé tělo vyžaduje pravidelné a to pravé hýčkání.

Odlíčení

Tato roztomilá tabletka představuje skutečnou lahůdku pro pleť. Baby Face z obchodu Lush obsahuje jemné přírodní oleje, takže nevysušuje pokožku, mytí tak nepřináší nepříjemné pocity pnutí a suchosti. Tvář přetřete Baby Face, teplo rukou i tváře rozpustí potřebou dávku, a poté vlhkou žínkou odstraňte zbytky líčidel. Výsledkem je čistá pleť, nevysušená a báječně hebká.

Pro důkladnější očistu sáhněte ještě po peelingu, ideální novinkou jsou tampóny Bel Peeling. Ty obsahují pleťovou emulzi s jojobou a drobké perličky, které jemně odstraňují odumřelé buňky a vyhlazují tak povrch pleti. Toto praktické a rychlé ošetření bez obsahu vysušujícího alkoholu snadno zvládnete a při pravidelném používání vám bude odměnou zářivá pokožka.

Oči

Proti tmavým pruhům a váčkům je třeba bojovat i během spánku, proto po důkladné očistě tváře a odlíčení očí nezapomínejte na jemnou masáž očního okolí s pomocí krému určeného na tyto delikátní partie. Oční krém Kód Mládí od L'Oreál Paris nabízí účinné vyhlazení i smyslový požitek. Péče vytváří pocit hebkosti, za který je zčásti odpovědná aktivní složka pro vypnutí pleti. Krém se při aplikaci na kůži rozpouští a zanechává ji výjimečně jemnou. Díky textilním vláknům a pudru s efektem měkkého světla pomáhá oční péče zakrývat nedokonalosti, sjednocuje tón pleti a vyhlazuje ji. Barevné pigmenty, které obsahuje, svým optickým působením vracejí pleti jas.

Pokožka kolem očí je až čtyřikrát tenčí než na zbytku obličeje, čímž je citlivější a choulostivější a vyžaduje mnohem více pravidelné péče. Každodenní stres, znečištěné okolí, dehydratace a zhoršený zrak vedou ke zvýšené tvorbě vrásek, tmavých kruhů i nevzhledných váčků. Oční krém Time Zone od Estée Lauder v sobě kombinuje nejmodernější technologie a koncentrované účinné látky v čele s kyselinou tri-hyaluronovou a Sirtuin EX-1, ty redukují viditelné linky a vrásky kolem očí a to během 4 týdnů aplikace. Krém můžete nanášet také na den.

Tvář

Nejlepší čas pro regeneraci a obnovu pokožku je právě v noci a proto se nebojte investovat do lepšího nočního krému. Noční verzi Skin Vivo značky Biotherm nabízí originální složení na bázi čistého termálního planktonu a přírodní aktivní složky Reverserol SV, ty pomáhají opravit mikro-poškození DNA. Tím povzbuzuje aktivitu genů cyklu buněčného života, a tím stimuluje vznik nových buněk. Kvalita pleti se zlepšuje, je jemnější a více vyhlazená. Zklidňující parfemace krému podporuje relaxaci před vlastním spánkem, můžete si tak dopřát skutečně plnohodnotný odpočinek.

Regenerační noční krém Rejuvenate & Correct od Juveny stimuluje během noci tvorbu kolagenu, elastinu a aktivitu kmenových buněk. Mimoto SkinNova SC Technology chrání přirozený proces regenerace, zlepšuje kvalitu pokožky a napomáhá potlačit viditelnost linek a vrásek. “Nový pleťový krém plní sny o ideální noční péči. Mimořádně účinný zjemňující krém navrací pokožce mladistvý vzhled, obnovuje přirozené funkce pleti a pomáhá potlačovat viditelnost linek a vrásek. Pokožka je jako nová, noc po noci,” prohlašuje Inge-Maren Risop, ředitelka Juvena International.

Pravdou zůstává, že žádný krém nenahradí injekce na vyplnění vrásek, ale může se touto procedurou inspirovat, jako v případě nočního krému Liftactiv Retinol HA od Vichy. Tato komplexní péče útočí na všechny druhy vrásek a vyhlazuje pokožku již během prvního použití. Příjemná textura se skvěle nanáší, je moc příjemná. Trojitá dávka kyseliny hyaluronové přináší skutečné výsledky, dle klinických testů snižuje délku vrásek až o 23 milimetrů.

Pro čerstvé třicátnice se skvěle hodí noční péče Pearl Elixir od Dermacolu. Tento krém s perlovým extraktem působí preventivně proti hlubokým vráskám, zajišťuje dostatečnou hydrataci po celou dobu spánku a dodává energii. Koenzym Q10 povzbuzuje obranné mechanizmy, čím značně posiluje pokožku. Olej z makadamových ořechů vyživuje a již zmíněné perly navíc rozjasňují a zjemňují.

Tělo

Nejen obličej, ale také tělo vyžaduje péči, neboť i zde se projevují okolní vlivy. Kůže se v chladném počasí vysušuje více než kdy jindy a její přirozená ochranná bariéra je narušená. Proto používání agresivních a vysušujících produktů nepatří mezi nejlepší nápady. Místo klasické mýdla či nepříliš jemných sprchových gelech, sáhněte raději o gelu s obsahem blahodárného oleje Dove CreamOil. Jeho vůně s příznačným názvem Svůdný samet vás si získá a delikátní složení s vyživujícím krémem a zvláčňujícím olejem udělá celému tělo moc dobře.

Pokud ani jemný sprchový krém vysušené a podrážděné pokožce nedělá dobře, sáhněte po ultrajemném mycím oleji Lipikar Huile od La Roche-Posay. Přípravek obsahuje niacinamid, který pomáhá obnovovat kožní bariéru a zmírňuje pocit pnutí, a máslo z karité, které dodává kůži lipidy. Je zcela bez mýdel, parabenů, alkoholu i barviv a proto se hodí i na velmi citlivou pokožku.

Doporučujeme

Články odjinud