Pečení ve skle? Objevte kouzlo sklenic, které vydrží vysokou teplotu a hotové jídlo v nich můžete skladovat až několik dní. A navíc je to pohodlná varianta na oběd do práce či do školy.
Není tomu tak dávno, kdy se Tereza Havrdová díky vášni pro kulinářství rozhodla vzdát své původní profese designérky. Začala vařit, rozběhla cateringovou firmu a vytvořila značku „veskle“, se kterou se snaží dávat tradičním receptům nový rozměr. Během svých cest po Čechách i zahraničí získala praxi a inspiraci u profesionálů.
Vařila například v newyorských restauracích stejně jako v tradiční české jídelně. Jejím přáním je dostat skleničky do prodeje v barech a kavárnách, aby i místa bez kuchyně dokázala nabídnout kvalitní pokrmy. Tentokrát se s námi podělila o své nejoblíbenější recepty do skla!
Olivy s ginem
Zapečené zelené olivy se sýrem feta a papričkou jalapeño lehce pálí na jazyku. V lednici vydrží až týden a nejlépe chutnají společně s vínem! Recept najdete zde.
Vepřové na rozmarýnu a pepři
Vepřovou krkovici ve skle doporučujeme zapéct společně s trochou kmínu. Maso získá skvělou chuť a bude lépe stravitelné. Na přípravu si vyhraňte 3 hodiny, aby se maso dostatečně propeklo. Hotové jídlo můžete skladovat až 3 týdny. Recept najdete zde.
Videorecept: Rychlá bábovka (klasická)
Bábovka ve skle
Žádný stres s tím, že se bábovka nepovede vyklopit z formy! Upečte ji ve sklenicích a dopřejte si ji jak k snídani, tak k odpolední svačince během dne. Největší výhodou je trvanlivost, jelikož v zavařovačce vydrží až 2 týdny. Recept najdete zde.
