Pes Petra Kotvalda váží víc než jeho manželka

Pes Petra Kotvalda váží víc než jeho manželka

„Když jsem byl malý kluk, stála mi v hrnku lžička, tolik jsem sladil. Sladkosti mám sice pořád rád, jen jsem si zvykl pít čaj a kávu bez cukru,“ vzpomíná na svá dětská léta zpěvák Petr Kotvald.

Pes Petra Kotvalda váží víc než jeho manželka

Petr „Když jsem byl malý kluk, stála mi v hrnku lžička, tolik jsem sladil. Sladkosti mám sice pořád rád, jen jsem si zvykl pít čaj a kávu bez cukru,“ vzpomíná na svá dětská léta zpěvák Petr Kotvald (43). Petr patří do generace samostatných dětí, kterým nechávali rodiče v kuchyni namazaný chleba s máslem a na stole vlažný čaj.

Proto si teď rád dopřává velkou rodinnou snídani. Když se zpěvák vrací z vystoupení k ránu, celý víkend se mu smrskne jen do několika hodin, protože chybějící noc musí dospat přes den.
„Ráno se s rodinou sesedneme kolem stolu a v klidu se najíme. Hlavní je atmosféra, jídlo samo není až tak důležité. Nejsem jedlík, když nedostanu jídlo až pod nos, klidně se celý den živím tatrankami.“
Petrova žena Hanka vystudovala tělesnou výchovu, nyní pracuje jako asistentka taneční výchovy a váží 43 kilogramů. Ani ona, ani Petr nemají problém s udržováním váhy.
„Hanka je pořád v pohybu, od šesti rána do dvou do noci, spíš má tudíž problém přibrat, než zhubnout. Doma jí často hubuju, že by mohla nějaké kilo klidně dát nahoru, ale ona pořad nic. Takže jediný, kdo má v naší rodině problém s nadváhou, je pes. Náš baset Ludvík má 47 kilogramů. Co nesníme my, dojí on.“
Přirozeně štíhlé jsou i obě děti Kotvaldových - patnáctiletý Mikuláš a šestiletá Viktorka.
„Můj otec celý život bojoval s nadváhou. Říkával, že nejlepší koláč je uzenina. A protože jsem viděl ten jeho věčný boj s kilogramy, snažím se vyvarovat nadbytečných kalorií. Dodržuji přísný režim, několik hodin předtím, než jdu na jeviště, musím jíst jen určitá jídla, a hlavně se nepřejídám,“ tvrdí zpěvák, který na pódiu s přehledem zvládá i taneční kreace. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud