Pětašedesátiletá matka třinácti dětí čeká čtyřčata!

15 komentářů

Mata69
22. dubna • 7:59

Elynor: tatínek je už asi v domově důchodců;-)

Elynor
19. dubna • 23:02

Zajímavé je, že se vůbec nemluví o žádném otci - to má všechny ty děti po umělém oplodnění? No a soudržná rodina - ono jim nejspíš nic jiného nezbylo, když se jim pořád rodili další a další sourozenci, tak co měly ty děti dělat, nějak to fungovat muselo, matka sama určitě nemohla stihnout všechno, tak logicky těm starším nezbylo nic jiného, než se postarat o ty mladší. Pochybuju, že se jich někdo ptal na názor, vyplynulo to ze situace, a musely se s tím nějak porovnat.

Mata69
19. dubna • 20:51

helza: já jí nechápu, já ke svým dětem cítím velkou, vážně velkou zodpovědnost. V tom, že je chci pokud možno v duševní a tělesné jakés takés svěžesti dovést do dospělosti. I když vím, že tohle může osud změnit ze dne na den - tak přesto si myslím, že v 65 letech jsou ty šance vážně o dost menší.
Doktoři za prachy (určití) asi udělají cokoliv - možná to berou jako zkoušku možností, co jsou schopni dokázat, co jsou schopni zvrátit a "naprogramovat". Nevím jestli je to k něčemu dobré, jestli to poslouží třeba léčbě neplodnosti - ale říkám si, že když nemá rozum ta osoba, měli by ho mít oni. Ale....Kdy se jim naskytne 65 letá babča, která má chuť rodit že?
A věř, že začínám tušit, že stárnout není úplně snadné...smířit se s tím, že tělo není tak pružné, že kůže je povislá, a že je čím dál tím víc věcí, které už prostě nebudou a neudělám. Ale přichází jiné věci - a tak to musí člověk brát. Jak říká moje kolegyně "pořád věřím, že mě spousta pěkných věcí ještě čeká". Radovat se z toho, co přichází a ne plakat za tím, co už se nevrátí.

helza
19. dubna • 19:34

Mata69: s tím naprosto a 100% souhlasím, pouze jsem se zammyslela nad její motivací. A myslím si totiž, že to, že miminko chtěla její devítiletá dcerka, o čemž se tady diskutovalo, nebyl ten jediný, ani pravý důvod.
_________________________________________________________________Je jasné, že život má své etapy a my v nich máme různé role. Ale někdy, zvláště, když víš, že už se zpět nikdy nevrátíš, je to těžké. Nechci těhotenství babičky omlouvat, ale chápu ji a proto ji nechci odsuzovat. Myslím si, že si spíš zaslouží soucit, nebo politování - ? Vlastně podobně, jako každá stárnoucí žena, která se nemůže smířit se svým věkem a nepřirozeným způsobem chce "omládnout". Pro doktory představují zisk, nic víc.

Divizna
19. dubna • 18:47

Mata69: souhlas na 100%!

šiška
19. dubna • 16:30

Za mě, pro dotyčnou diagnoza blázen.

Mata69
19. dubna • 9:05

helza: no hezky to vysvětluješ, ale taky by si ta mamina měla uvědomit, že jsou jisté biologické hranice, že přijde doba a její role rodičky, kojné bude naplněna. Kdyby nebyli šílení ti doktoři, kteří jsou za prachy ochotni udělat asi cokoliv - prostě by už neotěhotněla. Ať by měla touhu jakoukoliv. V určitém věku, a tak to možná i má být - by měla žena uznat, že její role matky je naplněná a během nějakého času se připravit na roli babičky. Život má svoje etapy, bohužel se je snaží občas někdo "přečůrat". Ať jsou to šílené kosmetické operace, které mají zajistit věčné mládí a nebo přestárlá rodička, která i přes svůj přechod si umanula, že ještě bude rodit a mít děti...

helza
18. dubna • 14:19

Znám pár velkých a soudržných rodin. A tak vím, že maminky více dětí, a to myslím 6, 7, a babičky hory vnoučat jsou tak obklopeny dětmi a jejich život je naprosto spjat s péčí o ně, s radostmi i strastmi okolo mrňat. Jejich celý svět je těhotenství, porod, kojení a láska k novorozeněti a malým dětem. Takže naprosto chápu, že takové ženě musí to miminko chybět a musí se cítit hrozně, když už je nemůže mít. Takže přání devítileté holčičky pro ni muselo být takovým vysvobozením. Prostě najednou mohla svou touhu na někoho svést, necítit se bláznivě, ale mít pocit, že to dělá pro někoho, ne pro sebe. Prostě neumím to vysvětlit, ale chápu ji. Navíc v té veliké rodině opravdu nejde o to, co bude s mámou, o mrňouska bude určitě báječně potaráno. Protože i ty její děti žijí ve světě porodů a miminek a starost o ně jejich život naplňuje.

Bouděnka
17. dubna • 20:09

Mě to taky připadá hodně proti přírodě. Myslím, že i ta devítiletá už je proti přírodě. No kdo chce kam ......

lebahu
17. dubna • 19:07

A tak je to blbej nápad, ale zas dětem se tak nějak nesděluje za jakým účelem přišly na svět (to by polovina z nás měla indiánskou přezdívku "Prasklá guma"), tak si nemyslím, že pokud to dobře dopadne, měli by být nějací chudáci. A pokud by to náhodou bába nepřežila, je tam celý zástup "tetiček" (sester a švagrových), které by děti vychovaly. Vypadá to na vcelku soudržnou familii.
Ale fakt mě děsí, co jsou schopní doktoři za peníze udělat. Kdyby jí bylo 50 a byla bezdětná, tak to beru (proti přírodě, ale pochopitelné), ale 65 a 13 dětí?

hecana
17. dubna • 18:31

Som o dva roky staršia, ale vôbec si neviem predstaviť že by som sa na takéto niečo podujala, pani mala namiesto gynekológa navštíviť psychiatra...

Elynor
17. dubna • 14:29

A kdyby malá Nina, či jak se jmenuje, řekla, že čtyři miminka na hraní jsou moc, že tolik jich nechtěla, tak tři z nich utopí? A až ty děti budou větší, dozvědí se, že přišly na svět z rozmaru, jako hračky? Němci jsou divní všeobecně, ale v případě této dámy je jistě nějaká psychiatrická diagnóza, kterou by bylo možno použít, a zbavit ji svéprávnosti. Člověk jistě má nárok na to dělat osloviny, ale ne tehdy, když do toho zatahuje nevinné, a ty děti si nemohly vybrat...

Divizna
17. dubna • 13:55

Klinika je spokojená, obchod proběhl, a co bude s dětmi už není jejich starost.

Mata69
17. dubna • 13:00

Škoda, že ta devítiletá nechtěla radši pejska...

masenka
17. dubna • 12:58

To je proti přírodě

Doporučujeme

Články odjinud