Pětina Arabů chce sexuální výchovu už od mateřské školky

Pětina Arabů chce sexuální výchovu už od mateřské školky

Arabský podnikatelský týdeník Arabian Business se zaměřil z hlediska islámu na velmi citlivé téma – sexuální výchovu mládeže. A z průzkumu čtenářů tohoto časopisu vyplynulo, že dvacet procent Arabů je pro zákaz jakýchkoliv knih týkajících se sexuální osvěty. Tedy i publikací pro dospělé, jaké vydala odbornice na vztahy Wedad Lootahová loni.

Jenže stejně početná část arabských čtenářů míní, že by se výchovou k sexualitě mělo začít už od mateřské školky.

Největší podíl Arabů – konkrétně 47,5 procenta – souhlasil s tím, že sexuální výchova je v přiměřeném věku vhodná a že tím přiměřeným věkem je právě věk studentů střední školy. A 13,7 procenta čtenářů si myslí, že ve školce či během prvních let školy by se mělo před dětmi mluvit spíše o včeličkách, motýlcích a kytičkách.

Průzkum časopis Arabian Business provedl poté, co Wedad Lootahová oznámila svůj plán, že totiž vydá knížku o sexu určenou právě nejmenším. Samozřejmě vše založeno na islámské víře. Jenže když vydala loni na islámské víře založenou publikaci Přísně tajné: Principy a etiketa intimního vztahu manželů, bylo to pro islámské fundamentalisty tak nestravitelné, že ji neustále vyhrožují zabitím. Lootahová totiž v knize popisuje orální sex, ženský orgasmus a dokonce i homosexualitu. Navíc tvrdí, že v arabském světě mají první sexuální zážitek muži právě mezi sebou a že to negativně ovlivňuje jejich budoucí životy.

Od vydání publikace se prodalo v arabských zemích sedmnáct tisíc kopií. Lootahová žije v Dubaji, kde pracuje také jako odbornice na vztahy u tamního soudu.

Doporučujeme

Články odjinud