PETR (36): Opravdu chlap musí k porodu?

helza
21. září • 19:28

Myslím, že mambule a poté Mata69 napsaly to podstatné, totiž, že být u porodu nemusí vůbec znamenat být u samého okamžiku zrození. To by si měl Petr uvědomit. Myslím si, že to ostatní, totiž být nablízku během dlouhé doby kontrakcí by zvládl a taky by své ženě mohl v mnohém ulehčit. Já osobně hodnotím přítomnost otců u porodu kladně. Ono nejde o to, zda si ženy váží, či dítě miluje, Ale v době, kdy se rodilo v nemocnicích, nikoliv doma (kde otcové seděli za dveřmi a tedy byli přítomni), v době, kdy vstup do porodnice byl pro otce tabu, muži neměli nejmenší představu, co takový porod obnáší. A ještě dnes občas z úst mužů mé generace zaslechnu vtip na adresu rodičky, či rození, tak hnusný, že je mi z něj k zblití. Když pak rodíte den, dva, či dokonce tři a po porodu vás navštíví podroušený muž a nějakým takovým fórkem vás oblaží, to vás tedy fakt nepotěší. Pamatuji si, že když se mi narodila dcera, tedy 3. dítě, byly jsme na pokoji tři. A po prvních návštěvách otců, kteří stáli pod okny a hulákali na nás do horního patra porodnice, jsme všechny řvaly jako krávy. Ti chlapi byli totiž úplně někde jinde a to docela dlouho. Ono dnes, kdy se k porodům chodí, i když tam ten otec není a prochlastá si to v partě v putyce, přece jen jakés takés povědomí má, nemyslí si že je to jeh takové "vyplknutí" a hahaha a chová se přece jenom trochu jinak.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud