Petr Hannig pronikl na americký trh

Petr Hannig pronikl na americký trh

Hudební skladatel, zpěvák, manažer Petr Hannig (61), který se nedávno dotkl dna svého života, když onemocněl rakovinou, dosáhl nyní ve Spojených státech úspěchu.

"Když někdo prošel rakovinou jako já, může si připadat jako v Americe odsouzenec na smrt, který čeká v cele, jak to s ním dopadne. Může čekat pětadvacet let, může čekat pět let. Já to tak beru a žiji naplno. Ve svém vydavatelství Maximum jsem se vrhl především na uvádění vážné hudby. Natáčím tedy klasickou hudbu a s tou jsem nyní uspěl na americkém trhu. Například s barokními skladbami Františka Xavera Turiho. Strávil jsem kvůli tomu déle než měsíc ve Spojených státech a o tato cédéčka byl dost velký zájem, aby byly opravdu komerčně úspěšné. Do Ameriky jezdím pravidelně, mám tam totiž syna, ale ten se nepohybuje ve světě hudby. Je profesorem matematiky a specializuje se na teorii pravděpodobností," svěřuje se Petr Hannig

Vydal to nejlepší z písní Arnošta Pátka Tento týden uvedl na český trh dvě cédéčka Arnošta Pátka. Tohoto dávného Hannigova kamaráda, zpěváka Arnošta Pátka také potkala tragédie. Rakovina ho připravila o část obličeje a o oko. A protože Arnošt Pátek je vynikající zpěvák s nezapomenutelnými hity, Petr Hannig je nyní vydává na dvou cédéčkách - Sny o tygří lady a Poslední prázdniny. Zazní v nich písně Tak krásná z jednaosmdesátého roku nebo například Dívka, titulní věc z Pátkova elpíčka z roku 1987.

"Především tato retrospektiva ukazuje, jaký byl Arnošt skvělý muzikant a zpěvák. Každé cédéčko obsahuje třináct písní, které mohou i v současné době velmi potěšit. A on je vážně nemocen. Protože vím, o čem ten život pak je, rozhodl jsem se nejen připomenout ho jeho příznivcům, ale jemu dát novou naději. Když viděl, že je o něj zájem, začal s nemocí bojovat."

Doporučujeme

Články odjinud