Petr Kolář by svou hřívu nevyměnil ani za hlavní roli

Petr Kolář by svou hřívu nevyměnil ani za hlavní roli

Zpěvák Petr Kolář (40) je typický rocker s mohutným hlasem a dlouhými vlasy. Nyní představil nové album Bez křídel a s nově postavenou kapelou se chystá na turné po republice. Že by si však pořídil i nový účes, to v žádném případě nehrozí.

"Dlouhé vlasy nosím už od 14 let a nikdo by mě nedonutil je ostříhat. Ani za cenu velké role v muzikálu," prohlašuje Petr Kolář.

"Už jsem účinkoval celkem v jedenácti muzikálech, ten poslední je Golem, ale s požadavkem na krátké vlasy jsem se naštěstí zatím nesetkal. To bych řešil jedině tak, že bych si raději vybral jinou postavu, u které by moje vlasy nevadily. Třeba nějakého rytíře nebo jinou historickou postavu."

Dozrál na sólovou kariéru Petr Kolář oslavil tuto středu čtyřicáté narozeniny. To je vždy důvod k bilancování. Na sólovou dráhu se vydal až poměrně pozdě, teprve v sedmatřiceti letech, ale nelituje toho.

"Byl to velký rozdíl, protože celá léta jsem byl zvyklý na kapelu za zády, ať už to byl Precedens nebo Arakain, a všechno se tak nějak dělilo mezi všechny," vysvětluje Petr Kolář. "Teď je najednou všechno jinak a musím být mnohem zodpovědnější. Člověk k tomu musí dozrát, někdo ve dvaceti, někdo, jako já, později."

Zpěvák za sebou nemá ani žádné bouřlivé zvraty v soukromém životě. Radost mu dělají obě jeho děti.

"Dceři Jolaně je 18 let a studuje chovatelství na střední škole v Písku," říká Petr Kolář. "Sama si tento obor vybrala a já dohlížím, aby ho zdárně dostudovala. Mou hudbu poslouchá jako první a říká mi na to svůj názor. A můj pětiletý syn je již ve svém věku osobnost a dává mi to dost najevo."

V létě na Vysočinu Petr Kolář rád cestuje a objevuje nové země. "Nejvíce mě zaujalo Thajsko. Je tam vše diametrálně jiné, ze všech koutů tam na vás dýchá buddhismus," svěřil Petr Kolář Korzu. "Hodně si v takové zemi odpočinu a nabírám nové síly. Je to pro mě taková velká duchovní změna. Ale letos v létě zůstaneme v Čechách. Jedeme ve třech, protože dcera už má své zájmy, na hory. Máme chalupu na Vysočině, v Olešnici, kde to máme moc rádi."

Doporučujeme

Články odjinud