O baviči Petru Novotném je notoricky známo, že jeho velkou zálibou je kulinářství. Nyní se zhlédl v nejrůznějších mořských potvůrkách a diví se lidem, kteří tyto pochoutky nemají v lásce. "Jsou zdravé už proto, že jsme kdysi sami obývali mořské hlubiny a bývala to i naše přirozená potrava," podotkl na odpoledni věnovanému přípravě mořských specialit.
Podle Petra Novotného, jenž se chystá sepsat kuchařskou knihu o darech moře, je příprava mořských živočichů jednoduchá a nevyžaduje velké množství speciálních ingrediencí.
"A na dovolenou samozřejmě pojedu k moři, ostatně jako každý rok na báječný ostrov Kréta. Jsem zvědav, zda se v letadle opět sejdu s hercem Josefem Somrem, který létá na dovolenou tamtéž," prozradil milovník mořských potvor, chobotnicemi a sépiemi počínaje a krevetami a kraby konče.
"A jak relaxuji? Dopřávám si hodně pohybu. Vím, že kila se dají nabírat lehce a jejich shazování záleží zejména na aktivním sportování. Nezhlížím se v mužných typech, kteří sledují napínavé atletické výkony u televizní obrazovky s plátkem bůčku a láhví piva. Ledaže by mi manželka donesla koktejl s obří krevetou," zasmál se Petr Novotný, který si obzvlášť libuje například v žabích stehýnkách, která s gustem upřednostní před "stehýnky pěkných žab". (Plus)