Petr Rychlý: "Už nebudu bavič, ale režisér!"

Petr Rychlý: "Už nebudu bavič, ale režisér!"

Herec Petr Rychlý (43) - Čestmír Mázl z televizní Ordinace v růžové zahradě - se neobjevil v silvestrovských pořadech. Vystoupil totiž ze "škatulky bavič".

"Televizním divákům jsem se zprvu zapsal do povědomí jako bavič v pořadech Natoč to, Rychlý prachy nebo jako silvestrovský šprýmař. Tak tomu je teď konec," svěřuje se Korzu oblíbený herec. "Letos mě už nikdo na Silvestra vyprávět vtipy neuvidí."

I když na prknech Divadla Na Fidlovačce Petr mnohokrát prokázal, že je výborným hercem, televizní diváci se o tom přesvědčili až díky novácké Ordinaci v růžové zahradě.

"Seriál mi pomohl vystoupit ze škatulky bavič, dal mi velkou hereckou příležitost a jsem za to Nově vděčný. Jinak jsem věrný svému divadlu. Teď mi Na Fidlovačce přibyla další role, hlavní postava ve hře Je to v pytli," vysvětluje Rychlý.

Má ale i další ambice - chce být také režisérem. "Před devíti lety jsem poprvé dostal Na Fidlovačce příležitost režírovat Pirandellovu hru Člověk, zvíře a ctnost. Ta práce se mi moc líbila a kolegové i kolegyně se mnou byli spokojeni. A teď jsem dostal další příležitost, budu režírovat novou komedii, jejíž název ještě není schválen. Ale už vím, že premiéra bude v září," říká s nadšením Petr Rychlý.

Doporučujeme

Články odjinud