PETRA (38): Spletla jsem si muže ze seznamky, teď jsem šťastná s jiným

PETRA (38): Spletla jsem si muže ze seznamky, teď jsem šťastná s jiným

Petra naprosto propadla své práci, takže na seznamování s muži neměla téměř čas. Naštěstí její osud vzaly do svých rukou její kamarádky, díky nimž nakonec svého osudového muže poznala.

Měla jsem skvělou práci, báječné kamarádky i rodinu a jediné, co mi chybělo ke štěstí, byl pořádný chlap. Po vysoké škole jsem si našla práci, která mi zabírala hodně času, takže jsem na žádné seznamovací party neměla čas ani náladu.

Při jednom setkání s kamarádkami mi jedna navrhla, že mě přihlásí na internetovou seznamku. Moc se mi to nezdálo, ale když se pro tu myšlenku nadchly i ostatní kamarádky, netrvalo dlouho a kolem jedenácté v noci přibyl na portálu další uživatel.

Míša ve skvělé náladě se přes můj profil ozvala několika zoufalcům hledajícím svou vyvolenou ještě během noci. Druhý den jsem se přihlásila do e-mailu a tam našla spoustu zpráv s upozorněním ze seznamky. Napsalo mi přes třicet obdivovatelů.

Zvědavost mi nedovolila, abych si je neprohlédla. První tři jsem smazala, ale čtvrtý mě zaujal. Byl právě on-line, tak jsem mu pár řádků napsala. Připadalo mi, že je inteligentní, milý a pozorný. Těšila jsem se na každý e-mail od něj. Vždyť jsem už skoro zapomněla, jaké to je mít „v břiše motýly“!

Po pár dnech jsme se domluvili na schůzce. Stála jsem nervózně před vchodem do restaurace a naposledy se zkontrolovala v zrcadle. Vstoupila jsem dovnitř. Na domluveném místě seděl muž a četl si noviny. Byl přesně takový, jak jsem si ho představovala.

„Ahoj, jsem Kristýna,“ představila jsem se. Zvedl oči a zvláštně si mě prohlédl, spíš v rozpacích než potěšeně. „Přejete si něco?“ „Ehm, noo,“ zakoktala jsem zaskočená vzniklou situací a cítila, jak rudnu. „Posaďte se, prosím,“ vyzval mě.

Sedla jsem si a pomalu mu vysvětlila, co tam dělám a že na jeho místě měl sedět můj muž z internetu. Jakub, jak se mi představil, se tomu s chutí zasmál. Ten, kvůli kterému jsem přišla, se neukázal. Dali jsme si spolu oběd a pak jich proběhla ještě spousta.

A nejen to. Náš vztah se začal slibně vyvíjet, Jakub mě naučil, jak si dát od práce pauzu a jak si v životě dopřát víc radosti. Už jsem si nedokázala představit život s nikým jiným. On naštěstí také ne, a tak mě po dvou letech požádal o ruku. A letos slavíme už desáté výročí svatby!

Dnes vím, že mojí jedinou chybou bylo, že jsem celou dobu byla uzavřená ve svém světě plném práce a život mi utíkal mezi prsty. O muži z internetu se později kamarádka dozvěděla, že je ženatý a psaním s jinými ženami si „masíruje ego“. Na tom ale už nezáleží, protože já díky seznamce potkala svého Jakuba.

Doporučujeme

Články odjinud