PETRA (44): Přestala jsem zvládat syna. Pomohla polepšovna

farah.farah
15. února • 15:17

Rambíša: v mnoha případech je to ale skutečně vliv rodiny, ten je naopak dle mého názoru hodně podceňován, lidi si neuvědomí jak malé věci mohou dti poznamenat a přetvářet. To že má někdo jinou chemii v mozku díky které má sociopatocké sklony a pod je samozřejmě taky varianta ale velice ojedinělá.
Tím podceňováním myslím to že si mnozí lidi myslí že dítě musí být brutálně týrané a že v "normální" rodině se jim nikdy nic zlého neděje.ale právě v těch běžných rodinách se dějou věci, které děti negativně ovlivňují, děti intuitivně vnímají pocity dospělých lépe než dospělí lidé sami a především cítí nedostatek lásky která je pro ně prostě přirozeností a základní potřebou, nakrmené umyté ješťe neznamená šťastné a spokojené. Jsou známy pokusy že sociální deprivace a nedostatek kontaktu může vést až ke smrti dítěte (pokusy byly dělány na opicích mládě oddělené od matky bylo krmeno mělo vše potřebné ale nemělo vůbec žádný sociální kontakt s opicemi ani lidm....i.během pokusu zemřelo. Mnoho rodičů taky motivuje nedativném způsobem a věty typu..si pitomej z tebe nikdy nic nebude josu pro děti jako nůž i když si mnozí rodiče myslí že je tím budou motivovat k lepšímu výkonu, akorát v dítěti vytváří program nejsem dost dobrý nemají mne rádi a to se pak může projevit třeba v revoltě a boji s rodiči nebo příklonem k nějaké partě jako "náhradní rodině" většina dětského nevhodného chování se dá odvodit z nějaké přičiny v rodině. Jen je toho tolik že to společnost nechce vidět jak moc vlastně narušené jedince vychovává.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud