Psa s sebou můžete vzít do hor. Istock

Psa s sebou můžete vzít do hor. | Istock

Ale klidně i na pláž. Důležité je myslet na správné vybavení. Istock

Ale klidně i na pláž. Důležité je myslet na správné vybavení. | Istock

Cestovní láhev na vodu, SUPERZOO.CZ, 369,- Kč Archiv firem

Cestovní láhev na vodu, SUPERZOO.CZ, 369,- Kč | Archiv firem

Lékárnička pro psy, SUPERZOO.CZ, 1290,- Kč Archiv firem

Lékárnička pro psy, SUPERZOO.CZ, 1290,- Kč | Archiv firem

Batoh pro velké psy, SPOKOJENYPES.CZ, 639,- Kč Archiv firem

Batoh pro velké psy, SPOKOJENYPES.CZ, 639,- Kč | Archiv firem

Plovací záchranné vesty pro psy, SPOKOJENYPES.CZ, OD 589,- Kč Archiv firem

Plovací záchranné vesty pro psy, SPOKOJENYPES.CZ, OD 589,- Kč | Archiv firem

Vozík na kolo, ZOOHIT.CZ, 3149,- Kč Archiv firem

Vozík na kolo, ZOOHIT.CZ, 3149,- Kč | Archiv firem

Reflexní vrstva pro psy, MAZLICEKSHOP.CZ, 95,- Kč

Reflexní vrstva pro psy, MAZLICEKSHOP.CZ, 95,- Kč

Automřížka do okna, MAZLICEKSHOP.CZ, 219,- Kč

Automřížka do okna, MAZLICEKSHOP.CZ, 219,- Kč

Ale klidně i na pláž. Důležité je myslet na správné vybavení. Istock
Cestovní láhev na vodu, SUPERZOO.CZ, 369,- Kč Archiv firem
Lékárnička pro psy, SUPERZOO.CZ, 1290,- Kč Archiv firem
Batoh pro velké psy, SPOKOJENYPES.CZ, 639,- Kč Archiv firem
9
Fotogalerie

Plánujete výlet či dovolenou se psem? 7 vychytávek, které vám nesmí chybět

Odvětrací mřížka do okna v autě, batoh pro psa či reflexní vesta – pes při cestování potřebuje svoji výbavu úplně stejně jako lidé. Miska s krmivem, pití a psí náhubek jsou základním minimem. My jsme ale pro vás našli vychytávky, které dovolenou zpříjemní nejen vašemu mazlíčkovi, ale také vám.

Máte-li doma psa, musíte v čase letních dovolených řešit, co s ním. Někomu ho pohlídají hodní příbuzní, jiný využije služeb psího hotelu a další přizpůsobí svou dovolenou tak, aby si svého čtyřnohého přítele mohl vzít s sebou. V takovém případě je ale nutné myslet na psí potřeby. Při pobytu v cizím prostředí nestačí mít s sebou jeho oblíbené granule a misku s vodou, je třeba zabezpečit psovi i pohodlí a bezpečnost, zejména pokud se chystáte na pořádné dobrodružství. Jedině tak si můžete dovolenou užít všichni naplno.

Cestovní láhev na vodu

Pitný režim je v létě důležitý nejen pro lidi, ale i pro psy. Hodit se bude lehká a dobře uzavíratelná nádobka na vodu a krmení, která nabízí objem 500 a 750 mililitrů. Šikovný kovový úchyt vám umožní připevnit nádobu k opasku, na kolo nebo třeba ke krosně.

Psí lékárnička

Stejně jako lidem i psům se na dovolené může zničehonic udělat nevolno, mohou onemocnět, či se dokonce zranit. Psí nemoci ale nejde léčit léky pro lidi a veterinář nemusí být vždy v dosahu. V takovém případě využijete lékárničku pro psy, která je poskládaná právě s ohledem na jejich potřeby. Nemusíte se bát, že nebudete vědět, jak psa ošetřit, protože lékárnička obsahuje i manuál první pomoci pro psa přímo od veterináře a také seznam volně prodejných léků, o které můžete lékárničku obohatit.

Batůžek pro psy

Pokud plánujete delší výlet s velkým psem, budete pro něj potřebovat vybavení. Určitě minimálně vodu a misku, ze které se napije. Hodí se i nějaká hračka a odměny. Vše dohromady může vážit pěkných pár kilo, zejména máte-li větší plemeno. Takový pes si ale může nést své zavazadlo sám, pokud mu pořídíte vhodný batoh. Na trhu existují batohy pro psy, které jsou postrojem i batohem zároveň a mají anatomické tvarování, aby na psovi dobře seděly. K jejich výrobě se pak používají speciální rychleschnoucí a funkční materiály.

Záchranná vesta

Psi jsou obvykle dobří plavci, ale jsou situace, ve kterých by i jim mohly rychle dojít síly. Plánujete-li sjíždět řeku či se budete plavit na plachetnici po přehradě, či dokonce po moři, určitě byste měli myslet i na bezpečnost svého psího miláčka. V takovém případě jsou výborným doplňkem psí plovací vesty, které zvířeti dobře padnou, neomezují v pohybu a jsou velmi lehké. Zaměřte se při výběru na správnou velikost, která je pro bezpečnost nejdůležitější.

Vozík za kolo

Svého psího miláčka už nemusíte nechávat doma, když se chystáte na cyklistický výlet, ani mu nemusíte přizpůsobovat trasu. Naplánujte si tak dlouhou cestu, jak potřebujete, a psa posaďte do vozíku, který snadno připevníte za kolo. Vozíky jsou většinou skladné, snadno rozložitelné a mají protišpinivou úpravu.

Bezpečnostní reflexní vesta

Jsou situace, kdy budete rádi, že je váš mazlíček dobře vidět – při chůzi zšeřelým městem, ale i v přírodě, kde se může pes snadno zaběhnout. V takovém případě sáhněte po reflexivní vestě pro psy. Taková vesta má našité reflexní prvky v podobě pásů a psí tlapky, snadno se nasazuje díky páskům se suchým zipem a lze ji prát.

Automřížka do okna

Pokud nemáte klimatizaci, je potřeba v teplých letních dnech v autě větrat. To je zábava pro čtyřnohé kamarády, kteří rádi vystrkují za jízdy hlavu z okénka. Pro jejich zdraví to není příliš bezpečné, mohou si tak způsobit například záněty uší. Dostatek čerstvého vzduchu zajistí nasazovací mříž na okénko, která psovi v jeho oblíbené kratochvíli zabrání. Vhodná pro všechny šířky oken.

Doporučujeme

Články odjinud