Plastika bez skalpelu

Plastika bez skalpelu

Stárnutí je proces, který nezastavíme. Lze jej ale zpomalit. Pokud nechcete jít přímo na plastickou operaci, nebo ještě netrpíte výraznými znaky stárnutí, tak si nechte vyplnit vrásky třeba botulotoxinem. Další možnosti, jak s vráskami zatočit, jsou zákroky plastické chirurgie. Aplikace výplňových materiálů, fotorejuvenace, aquaforéza, metacrill. Pojďme si tyto novinky představit.

Fotorejuvenace

Je to účinná metoda k dosažení výrazně mladistvějšího vzhledu. Pokud vás trápí zhrublý, nerovný povrh kůže či barevné nedostatky pleti, můžete být vhodným kandidátem pro tuto metodu. Hlavním principem je šetrné zahřívání kůže nízkými dávkami světelné energie. Zahříváním dochází k povzbuzení buněk, které produkují kolagenní vlákna. Tím je probuzena nová tvorba kolagenu, vyhlazují se drobné vrásky a pleť se vypíná. Světelná energie je částečně pohlcena v rozšířených žilkách a pigmentových skvrnách obličeje, čímž dojde k jejich zmírnění. Výsledky jsou dlouhodobé, ale nezabrání dalšímu stárnutí pleti.

Aquaforéza

Je hlavně v zahraničí jedním z nejnovějších a nejpopulárnějších způsobů redukce vrásek, ochablosti pleti obličeji a projevů celulitidy na těle. Aquaforéza je léčba založená na kombinaci laseru a speciálních elektrických impulzů, které dokážou otevřít pleť a vpravit do ní speciální substance, a tak dochází k trvalé obnově kožních buněk, kolagenu a elastinu, hloubkové hydrataci, renovaci a vyhlazení pleti.

Botulotoxin

Patří k plastické chirurgii už dlouhá léta. Působí přerušení nervového spojení zablokováním receptorů na úrovni nervosvalové ploténky. Tím je nervu zabráněno dát svalu pokyn ke smrštění a vráska se dále netvoří. Účinek trvá přibližně 3-4 měsíce do regenerace nervosvalového spojení. Funkce svalu se obnoví za 3 měsíce, každou další aplikací botulotoxinu se účinek prodlužuje.

Metacrill

Do těla se dostává injekčně, tedy stejně jako kyselina hyaluronová či botox, na rozdíl od nich ale řeší estetické problémy natrvalo. Je to tak jednoduché, až to zní skoro jako kouzlo. Metacrill je trvalý implantát, který je složený ze dvou částí – z malých částeček a z vlastního gelu, který je na místo dopraví. Gel se pomaličku vyplaví a částečky, tedy mikrosféry se postupně obalují vlastním kolagenem. Ten navrátí vazivu pružnost a objem, a to je přesně to, co nám všem s přibývajícím věkem ubývá. Nevýhodu tohoto postupu je jeho cena. Alespoň na první pohled. Jelikož je ale účinek trvalý, nemusí se po určitém čase zákrok opakovat. Výsledná cena závisí na množství použitého materiálu.


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

ČTĚTE TAKÉ: MAMINKA.CZ - Web pro těhotné a maminky!

Doporučujeme

Články odjinud