Answear.cz 899 Kč Foto: Archiv firem

Answear.cz 899 Kč Foto: Archiv firem

Answear.cz 1699 Kč Foto: Archiv firem
Answear.cz 2199 Kč Foto: Archiv firem
Answear.cz 9199 Kč Foto: Archiv firem
Answear.cz 9699 Kč Foto: Archiv firem
40
Fotogalerie

Plesové šaty pro rok 2023: V kurzu je magenta, černá krajka i řecká elegance

Po dvou plesových sezónách, které se vlivem covidu nekonaly, konečně můžeme rozvířit své plesové šaty po tanečním parketu a užít si společenského tance dosyta. Chystáte-li se na honosnější akci, róba s dlouhou sukní by vám neměla chybět. Jakou si vyberete?

Co se týče trendů v rámci plesových šatů, neočekávejte v roce 2023 žádné velké zvraty, k těm v této módní oblasti příliš nedochází. Obecně platí, že na plesy se více hodí dlouhé róby, od tohoto zvyku už se ale v posledních letech také upouští a na společenských akcích můžete zaznamenat i kratší střihy.

Jak správně vybrat plesové šaty? Podívejte se na video:

Pozornost se bude soustředit na horní část šatů

Pokud jste ale spíše konzervativní, držte se dlouhých sukní. V roce 2023 se bude pozornost soustředit spíše na horní část šatů, kde můžete experimentovat. Nebojte se proto odhalených ramenou nebo – pokud si troufáte – crop topu lehce odhalujícího úzký proužek bříška. Průstřihy obecně zaujaly v módním světě pevné místo a nehodlají se ho vzdát.

Černá krajka je romantická i sexy

Chcete-li naopak nějaké nedostatky těla schovat, skvěle poslouží krajka. Zdůrazní vaši ženskost a sofistikovanost a zároveň působí současně romanticky i sexy. Obzvlášť oblíbená bude černá krajka, která byla ostatně k vidění i na přehlídkách slavných návrhářů jako Dolce & Gabbana, Salvatore Ferragamo, Valentino nebo Marios Schwab. Na výsluní se pak samozřejmě stále hřejí aplikace v podobě flitrů, plisované sukně a transparentní materiály. Pokud si šaty nechcete kupovat, využijte možnosti jejich zapůjčení.

Co se týče barev, na parketu občas zazáří reflexní barvy, prim ale povedou odstíny šarlatové, fuchsiové, magenty a červené. Nikdy ale rozhodně nic nezkazíte elegantní černou, která sluší všem, zeštíhluje a navíc je tajemně svůdná.

Buďte jako řecká bohyně

Být na chvíli krásnou bohyní Athénou či Afroditou aspoň jednou zatoužila každá z nás. A právě na letošních bálech si toto přání můžete částečně splnit, protože také šaty ve stylu řeckých tóg jsou na parketu žádaným prvkem.

Inspiraci najdete v naší galerii!

Doporučujeme

Články odjinud