Plody pozdního léta: jak s nimi naložit?

26. 8. 2016
Plody pozdního léta: jak s nimi naložit?
Šťavnaté ovoce, které jste sklidili na zahrádce nebo si ho donesli z farmářského trhu, si skvěle rozumí s masem, sýrem nebo salátem.

Hrušky

Málokteré ovoce má tak vynikající vliv na zažívání a funkci střev. Hrušky na sebe vážou těžké kovy a další látky a odvádějí je z těla ven. Pro nízký obsah kalorií jsou také báječnou potravinou při redukci váhy.

Dušené hrušky s vínem a plísňovým sýrem

4 porce příprava: 15 minut

4 hrušky, 500 ml bílého vína, 2 hvězdičky badyánu, 1 celá skořice, 200 g gorgonzoly, 50 g vlašských ořechů, 2 lžíce olivového oleje, velkolistá petržel, máta

Hrušky omyjte, rozpulte a vykrojte středy. Vložte je do většího kastrolu a zalijte bílým vínem. Přidejte koření a pomalu vařte asi 5 minut. Pak vypněte a nechte v nálevu vychladnout. Hrušky položte na talíř. Středy naplňte gorgonzolou nakrájenou na kostičky a posypte ořechy. Ozdobte lístky velkolisté petržele a máty a pokapejte olivovým olejem.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Vaše kariéra nabere nyní ten správný směr a výsledky vaší práce vám přinesou sladké uspokojení. Začátek víkendu bude obecně naplněn dobrými zprávami, a to nejen v pracovním, ale i v…

Nejčtenější články

Články odjinud