Po náročném svátečním přejídání hrozí překyselení žaludku. Co pomůže?

4. 1. 2023
Oslavy Vánoc a nového roku daly opět našemu zažívání zabrat a zřejmě většina z nás se během svátků alespoň jednou přejedla. Jenže hory jídla mohou způsobit nepříjemně překyselený žaludek a pálení žáhy. Jak problém vzniká a co na něj pomůže?

Nadměrná produkce žaludečních šťáv

Překyselení žaludku doprovázené nepříjemnými pocity bývá spojené s nezdravým stravováním. Vzniká jako přímý důsledek přejídání a nadměrné konzumace těžkých a tučných pokrmů. Žaludek začne kvůli zátěži produkovat velké množství žaludečních šťáv, které se při poruše uzavírání jícnového svěrače mohou dostávat až do jícnu. V něm pak způsobí obtěžující tlak, svírání na hrudi a kyselou pachuť v ústech. Tyto příznaky označujeme jako pálení žáhy.

Jak poznáte pálení žáhy? Podívejte se na video:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Katalog zboží na Dámě Další zajímavé věci

Horoskopy

V tomto období je pro vás na prvním místě kariérní růst, na němž usilovně pracujete. Zatím nejste v nejlepší formě, ale to se koncem týdne změní. Prozatím si nechejte své chytlavé nápady…