Po narození dětí se páry hádají v průměru jedenáctkrát za den

Po narození dětí se páry hádají v průměru jedenáctkrát za den

Hádek, soubojů a půtek po narození dítěte výrazně přibude. Představa, že dítě dvojici spojí a vztah posílí, je naprosto mylná. Je tomu právě naopak. Zatímco se průměrný pár tzv. chytne sedmkrát denně před narozením potomka, po jeho příchodu do domácnosti je to už jedenáctkrát denně.

Nárůst o čtyřicet procent představuje pro rodiče velkou zátěž a 4 015 hádek ročně často představuje příliš těžkou zkoušku.

Důvodů, proč hádek přibývá, je hned několik. Především je to naprostá změna denního režimu a bezesné noci, narušení pravidelných rituálů a také hádky kvůli disciplíně, o níž mají partneři různou představu.

Rodiče se pak hádají nejen kvůli tomu, kdy má dítě spát, jak má spát a co má konzumovat, ale mají také rozličnou představu o tom, za co utrácet a co je nezbytné. Mužům většinou vadí, že se utrácí příliš mnoho za hračky a že jsou pak všude rozházené.

„I ty nejpevnější a nejsilnější páry mají problém zvládat prvních pár měsíců, hádky se pak stanou součástí každodenního života,“ tvrdí mluvčí společnosti MumPoll, která průzkum provedla.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Přiznání matky Amy Winehouse: Už v pátek jsem viděla Amy mrtvou!

Doporučujeme

Články odjinud