Podivná závislost na salátu zachránila ženě život

Podivná závislost na salátu zachránila ženě život

Když začala Elsie Campbell (59) jíst několik hlávkových salátů denně, její manžel zpozorněl. Dovedl ji k lékaři a včasná diagnóza rakoviny jí zachránila život.

Elsiin choť Jim měl podezření, že něco není v pořádku, když jeho žena začala jíst čtyři hlávky salátu denně.

"Jednoho dne jsem se prostě probudila a měla jsem chuť na hlávkový salát. Odjakživa jsem ho jedla v míchaných salátech, ale najednou jsem na něj měla chuť pořád. Spořádala jsem i tři nebo čtyři hlávky denně. Třeba jsem si dala jeden ledový salát v práci a pak už jsem cestou autobusem domů myslela jen na to, jak otevřu dveře a dám si další," řekla Elsie reportérům listu Daily Mail.

Její muž Jim, vědec pracující ve výzkumu, se pokoušel zjistit, co tělu jeho ženy chybí. Chtěl přijít na vysvětlení její nezvyklé posedlosti salátem. A přišel na to, že salát obsahuje živinu, které se často nedostává osobám, jež trpí rakovinou prsu. Trval na tom, aby se Elsie dala pořádně vyšetřit. Lékaři u ní pak opravdu objevili rakovinu prsu v počátečním stadiu. Následovalo několik měsíců léčby. Teď je Elsie již zdravá a její prognóza je dobrá.

"Je to zvláštní, ale od chvíle, co mi odstranili z prsu tu bulku, neměla jsem chuť na salát ani jednou. Ta touha po salátu prostě zmizela. Měla jsem ohromné štěstí, že si Jim všiml těch příznaků - mé závislosti na salátu - tak brzy. Nejspíš mi tím zachránil život," dodala Elsie.

Manželé si mezitím zřídili informační internetové stránky questionmyhealth.com, kde se snaží pomáhat lidem, kteří trpí podobně bizarními příznaky.


POJĎTE NAKUPOVAT DO BUTIKU NA DÁMA.CZ!

ČTĚTE TAKÉ: Agáta Hanychová: Komplikovaný porod syna Kryšpína!

Doporučujeme

Články odjinud