Podprsenka Zdroj: Archiv

Podprsenka Zdroj: Archiv

Podprsenka Zdroj: Archiv
Podprsenka Zdroj: Archiv
Podprsenka Zdroj: Archiv
Podprsenka Zdroj: Archiv
6
Fotogalerie

PODPRSENKOVÁ PORADNA: Dnes oblékáme extrémně velká prsa!

Jsou velká prsa velký problém a jsou extrémně velká prsa extrémně velký problém? Ano! Obdařené ženy to tak cítí a v mnoha případech podstupují operaci zmenšení prsou. Mnoho lékařů si však myslí, že než žena podstoupí operaci, měla by nejdříve vyhledat profesionální službu bra-fitting (pomoc při výběru velikosti, střihu, materiálu podprsenky a jejího správného nasazení).

Zda je to pravda a jak se vybírá podprsenka pro extrémně velká prsa, jsme se zeptali odbornice Hanky Nekolové z Poradny správných velikostí podprsenek v Bílé Labuti:

Můžeme potvrdit, že tomu tak je. Mnoho žen uvažuje o zmenšení prsou a přitom nošení správně padnoucí podprsenky, může výrazně zmírnit jejich potíže, zbavit je nepohodlí a zlepšit vzhled postavy. Bolestivý a finančně náročný zákrok by pak třeba vůbec nebyl potřebný. Ženy jsou překvapeny, jak pohodlně jim ve správné podprsence může být.

Cena kvalitní podprsenky pro velká prsa se pohybuje od 1 000 – 2 000 Kč a cena operace zmenšení prsů od 35 000 – 55 000 Kč. To za to stojí, nechat si odborně s výběrem podprsenky poradit, navíc je tato služba poskytována zdarma. Často však bývají prsa tak velká a těžká, že je operace nutná.

Ženám s extrémně velkými ňadry je možné nabídnout:

1. Podprsenky s kosticí (včetně bočních) – nejlépe tvarují, udrží prsa na svém místě a poskytují jim dostatečnou oporu. V kombinaci se silnými ramínky, která se nezařezávají, je můžeme jenom doporučit. Jejich nevýhodou je, že hloubka jejích košíčků má své limity. Pokud je podprsenka malá, kostice nepříjemně tlačí do prsní tkáně.

2. Zmenšovací podprsenky – vyrábí se s kosticí i bez kostice, mají speciální střih, který opticky zmenší velikost prsou o jednu až dvě velikosti. Jejich nevýhodou je, že přitlačí ňadra k hrudi a tím je tvaruje do šířky.

3. Podprsenky bez kostic – ženy s velkými prsy je používají nejčastěji. Podprsenka, která není limitována kosticemi, vytvoří kapsu, do které ňadra vloží bez ohledu na velikost košíčku. Nevýhodou je, že takto přetížené košíčky prsa neudrží ve tvaru ani ve výšce, ramínka se zařezávají do ramen a způsobují zdravotní potíže. Navíc postava s prsy ležícími na břiše ztrácí půvab.

4. Ušití podprsenky na zakázku – u specializovaných firem je možné si nechat ušít prádlo i plavky podle osvědčených i vlastních střihů, a to i ve velikostech, pro které se už konfekce nevyrábí. Nevýhodou je, že takových dobrých firem není mnoho.

Dva tipy na závěr:

Trápí vás otázka: „Jak zhubnout prsa?“ Změňte svoje myšlení, začněte zdravě jíst a pravidelně cvičte, nebo alespoň choďte na delší procházky, Jenom při celkovém zhubnutí se zmenší také Vaše poprsí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Víte co je nejlepším cvikem na posílení prsních svalů? Jsou to obyčejné kliky. Pokud při cvičení měníte pozici dlaní, můžete zapojovat i různé části prsních svalů.

www.podprsenky-poradna.cz

Doporučujeme

Články odjinud